Avto
41 ogledov

Kajenje v avtomobilu najbolj škodljivo

Kajenje v avtomobilu Shutterstock
V Avtomobilu, v katerem se kadi, je koncentracija škodljivih toksičnih plinov 27-krat višja kot v stanovanju ali 20-krat višja kot v gostinskih lokalih, v katerih se tudi kadi.

Poleg tega, da cigaretni dim zbija koncentracijo voznika med vožnjo, je kajenje najbolj škodljivo prav v avtomobilih trdi ugledni britanski zdravnik in strokovnjak za javno zdravstvo Douglas Noble.

"V avtomobilu je koncentracija strupenega dima 27-krat večja kot v stanovanju in 20-krat večja kot v lokalih," trdi Noble. Zdravnik pojasnjuje, da bi bil v primeru, da bi plin iz izpušne cevi preusmerili v avtomobil, ta manj škodljiv od cigaretnega dima, vsaj kar zadeva koncentracijo toksičnih materialov.

Številni strokovnjaki po vsej Evropi predlagajo zakon s katerim bi prepovedali kajenje v avtomobilih, še posebej zaradi zaščite otrok in nosečnic, kot t.i. sopotnikov oziroma pasivnih kadilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.