Avto
596 ogledov

Izumili prenosno garažo

Šotor za avtomobil Lanmodo
Zagonsko podjetje Lanmodo je predstavilo zanimivo zamisel "prenosne garaže", ki jo lahko pospravimo kar v prtljažnik svojega avtomobila.

Lanmdo je posebna vrsta šotora, ki je oblikovan tako, da zaščiti avtomobil pred različnimi vremenskimi vplivi. Celotna inštalacija traja le pol minute, fiksira pa se s pomočjo vakuumskega sistema na streho vozila. S šotorom lahko upravljamo na daljinsko, odvisno od vremenskih razmer.

Konstrukcija je izdelanega iz čvrstih steklenih vlaken, ki so odporni proti različnim vremenskim vplivom. Vse površine so dobile posebni premaz, s katerim preprečujejo nastajanje prask na avtomobilskem laku. Proizvajalec trdi, da lahko šotor avtomobil zaščiti pred prašnimi delci, iztrebki ptic, dežjem, snegom, točo. V primerih, ko je temperatura zraka visoka pa posebni materiali vplivajo na zmanjšanje toplote in vpliv sončnih žarkov, ki prodirajo do avtomobila.

Akumulator, ki je vgrajen v sistem, služi za upravljanje s šotorom, lahko pa je tudi izvor energije, za osvetljevanje oziroma polnjenje telefona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.