Nov udarec olimpijskim igram, umika se še en velikan

Foto: EPA
Foto: EPA
Moku se odpoveduje tudi Bridgestone.
Oglej si celoten članek

Bridgestone, sloviti izdelovalec pnevmatik, je po Toyoti in Panasonicu postal naslednja japonska družba, ki je prekinil sponzorstvo Mednarodnemu olimpijskemu komiteju (Mok). Bridgestone je ob umiku od sponzorstva navedel dejstvo, da se bo v prihodnosti bolj posvetil motošportu.

"Pogodbo, ki se izteče konec leta 2024 ne bomo podaljšali, čeprav še vedno verjamemo v vizijo Mok o gradnji boljšega sveta s športom," so sporočili iz Bridgestona, ki so ga lani imenovali za dobavitelja pnevmatik za svetovno prvenstvo formule E od leta 2026.

Foto: Žurnal24 Bridgestone bo moštvom formule 1 pnevmatike dobavljal le še eno leto. FOTO: AFP

"Motošport in naša vloga v prvenstvu za električne avtomobile bo temeljni kamen trajnostne globalne strategije podjetja," so še dejali pri japonskemu podjetju.

Pred odpovedjo Bridgestona sta se za umik odločila Toyota in Panasonic. Prva je razlog našla v politizaciji olimpijskih iger, drugi pa je za prekinitev sponzorstva navedel vodstvene razloge.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.