Šport > Nogomet
1128 ogledov

Tako je Oblak osmešil Viniciusa, njegovi potezi se je priklonila tudi La Liga

Jan Oblak in Vinicius Junior Profimedia
Madridski derbi se je končal brez zmagovalca, poteza večera pa je vsekakor pripadla Janu Oblaku.

Osrednja tekma osmega kroga španskega prvenstva, takoimenovani derbi madrileno, med Atletico Madridom in Real Madridom se je končal brez zmagovalca (1:1). Na vrhu razpredelnici tako ostaja Barcelona, ki ima po sobotnem prvem porazu v sezoni tri točke prednosti pred Realom. Atletico Madrid je ostal na tretjem mestu - za Barcelono zaostaja pet točk.

Zadetek za aktualne evropske in španske prvake je dosegel Eder Militao sredi drugega polčasa. Njegov močan strel iz približno sedmih metrov je oplazil domačega branilca in spremenil smer, tako da je bil tudi izjemni Jan Oblak brez moči.

Dvoboj, ki je sicer minil v dokaj prijateljskem vzdušju, je bil po zadetku prekinjen za petnajst minut, ker so domači navijači proti vratarju Real Madrida Thibautu Courtoisu vrgli nekaj predmetov. Izenačenje pa je sledilo v samem sodnikovem podaljšku. V 95. minuti je Angel Correa prelisičil vratarja Courtoisa ter poskrbel za navdušenje na stadionu Metropolitano.

Slovenec v vratih Rojiblancosov se je sicer izkazal s tremi obrambami, predvsem pa je poskrbel za potezo srečanja, ko so mu soigralci vrnili žogo, nanj pa je v neugodni situaciji pritisnil Realov zvezdnik Vinicius Junior. Toda Oblak se ga ni ustrašil, temveč je naravnost osmešil Brazilca, saj ga je v pravem "brazilskem stilu" mojstrsko preigral in vrgl iz igre.

Posnetek je že postal pravi hit socialnih omrežij, preko svojega uradnega profila pa so ga delili tudi pri sami La ligi ter izpostavili, kako hladno je pod pritiskom reagiral kapetan slovenske reprezentance.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice