Deseta etapa Gerransu

Foto: Žurnal24 Po jubilejni deseti etapi je roke najvišje dvignil Simon Gerrans.
Po deseti etapi dirke po Španiji je bil najbolj zadovoljen Avstralec Simon Gerrans, ki je slavil pred Ryderjem Hesjedalom in Jakobom Fuglsangom. Tadej Valjavec je končal na 28. mestu.
Oglej si celoten članek
Tadej Valjavec (AG2R) je v cilj prišel kot 28., Borut Božič (Vacansoleil) pa kot 157. Simon Gerrans si je s tokratno zmago privozil še zadnji kamenček v mozaiku, saj ima zdaj na svojem računu etapne zmage z vseh največjih tritedenskih dirk na svetu. Četverica, ki se je v ciljnem sprintu borila za današnjo zmago, se je le nekaj kilometrov pred ciljno črto odlepila 19-članski skupini ubežnikov in po spustu v Murcio odločala o zmagovalcu. S sprintom je prvi začel Aleksander Vinokurov, a ko se je Kazahstanec utrudil, je na sceno stopil Avstralec Gerrans, ki je odbil tudi napad Ryderja Hesjedala. Glavnina je za ubežniki zaostala skoraj štiri minute, a so vsi vodilni v seštevku ostali na svojih mestih, kar je najbolj razveselilo navijače v Murcii, od koder prihaja tudi trenutno vodilni Valverde.
 
 

Finale je bil danes zelo pester, še zlasti spust, ko je napadel Sánchez.

Tadej Valjavec

 
Dobro je danes nastopil tudi Valjavec, ki je v cilj prišel kot 28., v skupnem seštevku pa je na desetem mestu (+14:33). Borut Božič je bil tokrat 157., v skupnem seštevku pa je 106. (+39:45). "Finale je bil danes zelo pester, še zlasti spust, ko je napadel Sanchez. Na spustu je padel Cobo, zato sem napredoval skupno. Sicer pa moram pohvaliti ekipo, ki zadnje dneve res dobro deluje," je v cilju za svojo spletno stran povedal Valjavec. V sredo se bodo kolesarji podali na 200 kilometrov dolgo preizkušnjo od Murcie do Caravace de la Cruza, etapa pa bo vključevala tudi vzpon na 1225 metrov visoki Alto de Campo de San Juan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.