To ni šala: Vlada voznike poziva, da bencina ne točijo v plastične vrečke

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V ZDA je zavladala panika zaradi možnosti pomanjkanja goriva. Del prebivalstva je potekel radikalne odločitve.
Oglej si celoten članek

Ko zagrozijo krizne razmere ali vsaj napovedi, večina prebivalstva pohiti v nakup zalog osnovnih potrebščin in goriva. Američani niso nobena izjema. Nasprotno, pripravljeni so sprejeti radikalne odločitve. V zadnji krizi, ki so jo povzročili hekerski napadi, je prišlo do prekinitve dobave goriva po cevovodu Colonial Pipeline. 

Avto Še letos prihaja modri bencin

Ustavitev obratovanja naftovoda, ki je odgovoren za 45-odstotno oskrbo z gorivom na vzhodu ZDA, je povzročil velike motnje v oskrbi z gorivom, zato so vsi pohiteli na bencinske črpalke. Na spletnem forumu Reddit in drugih socialnih omrežjih so takoj zaokrožile številne fotografije, na katerih se vidi, kako neodgovorni vozniki točijo gorivo v plastične vreče, sode in celo koše za smeti.

Foto: Twitter

Električni avti Številni kupci električnih vozil želijo nazaj na bencin

Prometni minister Pete Buttigieg je pozval voznike k uporabi zdravi pameti: "Seveda razumemo zaskrbljenost v predelih, kjer nastajajo začasne motnje v oskrbi z gorivom, vendar pa kopičenje stvari položaja ne bo izboljšalo. V nobenem primeru ne smete goriva točiti v vreče, ampak neposredno v posodo za gorivo avtomobila ali v to namenske prenosne posode."
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:25 15. Maj 2021.

    wtf??? prvic kaksna kriza, drugic vrecke?? te so ze tolk natrenirani. da ko predsednik ZDA prdne, grejo vsi v shoping.

  • 09:42 15. Maj 2021.

    in taki tipi volijo trumpa

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.