Ameriška okoljska nevladna organizacija Environmental Working Group (EWG) vsako leto analizira sveže sadje in zelenjavo na svetovnem tržišču in odkriva, katera vsebuje največ pesticidov.
Tudi letos so jabolke na prvem mestu, kar pomeni, da jih je pred zaužitjem najbolje olupiti, če niso organskega izvora. Dvanajst vrst sadja in zelenjave, ki vsebujejo največ pesticidov, si po ugotovitvah EWG sledijo v naslednjem vrstnem redu:
1. jabolka
2. breskve
3. nektarine
4. jagode
5. grozdje
6. zelena
7. špinača
8. rumena paprika
9. kumare
10. češnjev paradižnik
11. grah
12. krompir
Na dnu lestvice z najmanjšo vsebnostjo pesticidov pa so se znašli:
1. avokadu
2. koruza
3. ananas
4. čebula
5. šparglji
6. mango
7. papaja
8. kivi
9. malancan
10. češnjev paradižnik
11. češnjev paradižnik
12. sladki krompir