Zdravje > Prehrana
3739 ogledov

Kako pravilno razbiti jajce

Jajce
Do zdaj ste jajca razbijali na napačen način, pravijo strokovnjaki.

Ste tudi vi med tistimi, ki jajce razbijete na robu posode? Ta način po mnenju strokovnjakov ni pravilen.

Če razbijete jajce na robu posode, je velika verjetnost, da bodo drobni koščki lupine zdrsnili v posodo. Včasih so tako drobni, da jih le stežka vidite. Če jih opazite in ste jih razbili neposredno v ponev, boste imeli le malo časa za odstranjevanje.

Ko odstranjujete morebitne jajčne lupine, tega ne storite z žlico ali celo prsti. Najlažji način, da ujamete razbito lupino, je s polovico lupine. Prazno jajčno lupino uporabite kot zajemalko, lupinica se ne bo izmuznila.

trdokuhana jajca lupine Magazin Kako pravilno skuhati jajce?

Kuharski mojstri za Daily Mail zatrjujejo, da je najpreprostejši način razbijanja jajc tudi najučinkovitejši. Jajce razbijte na mizi ali kuhinjskem pultu, kar na sredini in ne na robu. Potreben je le hiter in močan trk ob površje pulta in jajce bo počilo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.