Vsi smo že kdaj skuhali jajce, a to, da ga pred kuho potopite v hladno vodo, je ena večjih napak. Preberite, zakaj.
Da bi popolno skuhali jajce, je pomembno, da ga daste v lonec, ko je voda že skoraj zavrela in ne v vodo, ki je hladna. Če ga položite v mrzlo vodo, se bo kasneje težje olupilo.
- Če imate radi jajce, kuhano v mehko in ga raje jeste iz lupine, ga kuhajte 4 minute.
- Če imate radi, da je beljak že izoblikovan in rumenjak še vedno tekoč, uro nastavite na 6 minut.
- Osem minut kuhajte, če vam je všeč, da je rumenjak na pol tekoč.
- Če pa imate radi trdo kuhano jajce, ga kuhajte 10 do 12 minut.
- Če je rumenjak dobil že nekoliko zelenkasto barvo, je jajce preveč kuhano.
ne vem, kje ste dobili te podatke, ampak niti eden ni resničen, in zato ne zavajajte ljudi!!! Poleg tega pa bi lahko našli in napisali še kakšne bolj koristne nasvete pri kuhanju jajc, ne pa samo članek v par vrsticah,… ...prikaži več pa vse brez veze!!!