Vizita za živali > Novice
19939 ogledov

Tako vam mačke kažejo, da vas imajo rade

Ugriz mačke Profimedias
Kako mačke kažejo, da vas imajo rade? Tudi če vaša mačka noče biti v vašem naročju oziroma se ne crklja najraje, to ne pomeni, da vas ne mara. Tu je osem načinov, kako vam mačke izkazujejo naklonjenost.

1. Mežikanje

Ko mačke srečajo neznance ali druge mačke, ponavadi zrejo v njih ne da bi trenile z očmi. Počasen mežik, ki mu nekateri pravijo tudi "mačji poljub," je znak zadovoljstva in naklonjenosti. Lahko naredite preizkus; počasi pomežiknite svoji mački in opazujte, kako dolgo bo trajala izmenjava mežikov, so zapisali na portalu Catster.

2. Nega

Pri negi ne gre le za higieno. Mačke si čistijo dlako, ker jih to pomirja oziroma sprošča. Poleg tega pa je to tudi eden izmed načinov navezovanja stikov. Če vaša mačka "krtači," vam s tem sporoča, da vas sprejema kot del svoje mačje družine.  

3. Drgnjenje

Če se vaša mačka z obrazom drgne ob vaše telo, vas s tem označuje kot svojo lastnino. Na obrazu imajo mačke namreč žleze, ki izločajo feromone, ki delujejo kot označevalci teritorija, pa tudi kot znak udobja in bližine.  

4. Bližina

Vam vaša mačka sledi, kamor koli greste? To je znak, da jo zanimate in da želi biti blizu vas.  

5. Čudna darila

Krt, mrtev ptič in druge živali, ki vam jih nosi vaša mačka, so darila za vas, čeprav izgledajo ogabno. Zato je pomembno, da se v takšnih primerih ne razburjate in ne vpijete, saj vas je vaš kosmatinec želel le razveseliti.  

6. Veselje, ko pridete domov

Morda tega ne veste, a vaši bližnji so zagotovo že videli veselje mačke, ko je zaslišala vaš glas oziroma avtomobil, ko ste se vrnili domov.  

Če mačka steče proti vratom, ko vstopite v hišo, je to znak, da vas ima rada in da vas je pogrešala.  

7. Trebušček

Ko se vaša mačka prevrne in vam kaže svoj trebušček, je to znak zaupanja in ljubezni. S tem, ko izpostavi svoj trebušček, mačka razkriva svojo ranljivost. Če bi to storila v divjini, se verjetno ne bi končalo dobro.

8. Rep

Mnoge mačke upognejo rep v obliko vprašaja, ko pozdravijo nekoga, ki jim je blizu. Prav tako pokončen rep pri mačkah izkazuje zaupanje in naklonjenost.

maček mačka Mačke Vizita za živali mačke
Komentarjev 5
  • Vesna Dolšak 23:04 04.januar 2018.

    Muce so carice.

  • Avatar gujdek
    gujdek 23:25 27.december 2017.

    Mačke so carji. Imam jih mnogo raje kot večino ljudi...

  • cogocogo 12:38 02.december 2017.

    veliko je izgubil tisti ki ni zivel z kako zivaljo ,,naj bo to pes macka ,,hrcek ,,morski prasicek ali kaka ptica ,,,ce leo delaz z njimi ti ve veckrat povrnejo ,vsaka zival ima custva ceprav nekateri to zanikajo ,,imal sem ...prikaži večnikajo ,,imal sem ze veliko razlicnih ljubljenckov in z vsemi dozivel res tiso za kar jih ljubimo,,,celo z zelvo ali jezkom se da navezati res dober prijateljsi stik ,,,

Sorodne novice