Vizita za živali > Novice
4354 ogledov

Zato mačke ne marajo vode

Mokra mačka
Čeprav obstajajo izjeme, večina mačk ne mara vode ...

Na srečo jih ni potrebno umivati pogosto, saj za higieno poskrbijo same. Da te hišne živali ne marajo vode, obstajajo vedenjski in biološki razlogi.  

Ne marajo sprememb

Mačke so na splošno manj tolerantne za spremembe in nove izkušnje kot na primer psi, zato verjetno mačke, ki še nikoli niso bile izpostavljene vodi, ne bodo najbolj navdušene nad mokro dlako. Za tiste hišne mačke, ki pa so že imele stik z vodo, pa je umivanje manj strašljivo opravilo.

1/3

Prefinjenost  

Mačke so zelo prefinjena bitja. Veliko časa namenijo skrbi za svojo dlako, zato ne prenesejo, če ima ta drugačen vonj ali pa postane mokra oziroma vlažna. Njim se zdi, kot da jim z umivanjem dajate dodatno delo.  

Evolucijski razlogi

Gledano biološko oziroma evolucijsko mačke niso živele ob rekah ali oceanih, čeprav jim je vonj rib neizmerno všeč. Hišne mačke so potomke prednikov, ki so pretežno živeli na bolj sušnih območjih, zato ni bilo potrebe, da bi se naučile plavati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice