Uporabno
1165 ogledov

Varen začetek šolskega leta z Vizijo nič

www.vizijanic.si
Prihodnost brez hudih poškodb in žrtev prometnih nesreč.

Začetek novega šolskega leta prinaša mnoge spremembe, radosti in izzive. Šolarji, srednješolci in kmalu tudi študenti stopajo na novo pot. Mnogi se bodo v prihajajočih tednih in mesecih prvič znašli v novem okolju, zato na prvo mesto prometnih udeležencev stopata obzirnost ter skrb za varnost v cestnem prometu. Zavod Varna pot skupaj s številnimi drugimi nevladnimi organizacijami ter državnimi organi ob tem pomembnem mejniku vabi pešce, kolesarje, motoriste in avtomobiliste, da sprejmejo lastno zavezo za prihodnost brez hudih poškodb in žrtev prometnih nesreč. Vizija nič je več kot seštevek posameznih vrednot, je zavesten način varne udeležbe v cestnem prometu.

Pridružite se Viziji nič

 | Avtor: www.vizijanic.si www.vizijanic.si

Da bi udeležence v prometu ozavestili o pomenu varne mobilnosti, je Zavod Varna pot v sodelovanju s Slovenskim zavarovalnim združenjem pripravil video s pomembnim sporočilom.

Zavod Varna pot je nevladna organizacija, ki jo sestavljajo ter vodijo žrtve in sorodniki žrtev prometnih nesreč ter prometni strokovnjaki, ki želijo s svojim delovanjem prispevati k povečanju varne mobilnosti na slovenskih cestah. Predsednik zavoda Varna pot Robert Štaba je pred začetkom šolskega leta strnil svoje misli: »Vsakdo lahko prispeva k varnosti in dobremu počutju v cestnem prometu. Vizija nič ima zelo enostavno pot in cilj, ki se prvenstveno skriva v nas samih, naših odločitvah in dejanjih. V trenutku, ko se sami sebi zavežemo, kaj bomo storili za varnejšo mobilnost kot udeleženci, starši, zaposleni, prebivalci v lokalni skupnosti, takrat je cilj manj mrtvih in hudo poškodovanih že na poti uresničevanja. V dobro sebe in vseh nas vas vabim, da se nam z obiskom spletne strani www.vizijanic.si pridružite in sprejmete zavezo za varno mobilnost.«

Cilj iniciative Vizija nič je varna mobilnost brez hudih prometnih nesreč. Niti ena žrtev v prometu namreč ni sprejemljiva, če to pomeni, da lahko izgubiš nekoga, ki ti je blizu.

Slovensko zavarovalno združenje Vizijo nič razume kot partnersko pobudo za preventivo v cestnem prometu, ki deluje na temeljnih področjih prometne infrastrukture, strokovnih programih ozaveščanja ter razvoja prometne kulture. Direktorica SZZ Maja Krumberger: »Slovensko zavarovalno združenje z zavodom Varna pot sodeluje na področju ozaveščanja o varnosti v cestnem prometu in preprečevanja nesreč s težkimi poškodbami ter smrtnimi žrtvami. V preteklem letu je bilo na slovenskih cestah zabeleženih najmanj žrtev prometnih nesreč, odkar v Sloveniji spremljamo število in posledice prometnih nesreč. To nas navdaja z upanjem, da bomo cilj Vizije nič lahko resnično dosegli.«

 | Avtor: www.vizijanic.si www.vizijanic.si