Uporabno
1120 ogledov

Solata z ajdovo kašo in bučo

Solata z ajdovo kašo in bučo Mercator
Ko se na krožniku pojavijo buče,  je to znak, da smo stopili v jesen. Kakšna čarovnija nastane, ko se bučam pridruži ajda, pa sta odkrivala Tjaša in Blaž - Midva kuhava, ki sta iz novih izdelkov skupne blagovne znamke Radi imamo domače, pripravila odlične recepte.
 
Čas priprave: 1 ura
Št. porcij: 4
Zahtevnost: 1/5

Sestavine:

200 g ajdove kaše Radi imamo domače

0,5 buče hokaido

100 g mlade špinače

1 rdeča čebula

100 g lešnikov

5 žlic bučnega olja Radi imamo domače

3 žlice jabolčnega kisa Radi imamo domače

sol

poper

rastlinsko olje

Bučne kocke:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C.
  2. Iz buče z žlico postrgamo laske in semena.
  3. Bučo narežemo na krhlje. Če nam uspe, jih olupimo z lupilcem za krompir, drugače pa z ostrim nožem.
  4. Krhlje narežemo na enakomerne kocke.
  5. Bučne kocke razporedimo po pekaču, prekritem s papirjem za peko in jih solimo ter popramo, nato pa še pošpricamo z rastlinskim oljem.
  6. Kocke pečemo 20-30 minut pri 200 °C, nato jih ohladimo.

Solata:

  1. Ajdovo kašo skuhamo po navodilih z embalaže, nato jo popolnoma ohladimo.
  2. Lešnike popražimo na ponvi in jih na grobo stremo.
  3. Čebulo sesekljamo na drobne kocke, špinačo pa stresemo na kupček in jo z nožem z 2-3 rezi na grobo narežemo.
  4. Čebulo in špinačo zmešamo z ohlajeno ajdovo kašo.
  5. Dodamo mešanico bučnega olja in jabolčnega kisa in znova premešamo.
  6. Solimo po okusu.
  7. Po vrhu razporedimo bučne kocke, stresemo pražene lešnike in pokapljamo z bučnim oljem.

Solata z ajdovo kašo in bučo | Avtor: Mercator Mercator