Uporabno
1174 ogledov

Kako uspešno blažimo sončne opekline s kokosovim oljem in CBD-jem?

koža Be Hempy
Dermatologi zagovarjajo teorijo, da v 10 minutah na svežem zraku dnevno dobimo vse potrebno, kar nam ponujajo sončni žarki.

Dermatologi nas nenehno opozarjajo, kako nevarne so opekline, ki so posledica pretirane izpostavljenosti soncu, za kožo in kako pogosto vodijo v maligna obolenja. Vse pogosteje slišimo tudi, da je vsakršna porjavitev kože že njena poškodba oziroma način obrambe pred “grožnjo”. Seveda se dandanes tega tudi vsi zavedamo, zato se vedno redkeje izpostavljamo sončnim žarkom. Časi, ko smo se “nastavljali” soncu, tudi ko je bilo sonce najvišje in ko so UV žarki najmočnejši, ter so bile sončne opekline del dopusta, so minili. Vse več nas med 12. in 16. uro poišče zavetje v senci ali pa se celo umaknemo v zaprte, klimatizirane prostore, kamor UV žarki ne sežejo in se na tak način ognemo poškodbam kože.

koža | Avtor: Be Hempy Be Hempy
Seveda pa se poležavanju na soncu ni potrebno popolnoma odpovedati, saj ima tudi številne pozitivne učinke, kot je pomoč pri tvorbi vitamina D, napolni pa nas tudi z optimizmom in energijo, ki ju v današnjem, hitrem tempu življenja vsi vedno bolj potrebujemo. Zato je izjemno pomembno, da smo seznanjeni, kako ravnati v primeru sončnih opeklin, da vemo, kateri deli telesa so najbolj izpostavljeni sončnim žarkom, kakšni so naravni načini lajšanja sočnih opeklin in kateri izdelki, kot so npr. konopljine kapljice s kokosovim oljem, morajo biti v poletni lekarni, da nam bodo kar najbolj pomagali v primeru poškodb kože zaradi sonca. Izdelek so izdelali v podjetju Be Hempy prav s tem razlogom.

Vsaka obarvanost kože že predstavlja poškodbo.

Kateri deli telesa so najbolj izpostavljeni sončnim opeklinam?

Sončnim žarkom je v času, ko je sonce najvišje in so škodljivi UV žarki najmočnejši, izpostavljeno celo telo, zato lahko dobimo opekline kjerkoli na telesu, običajno pa se pojavijo tam, kjer je koža najbolj izpostavljena soncu. Poleg tega je koža na nekaterih mestih tudi bolj občutljiva, na nekatera mesta pa pri zaščiti z zaščitnim faktorjem preprosto pozabimo. Sončne opekline se tako najpogosteje pojavijo na obrazu, zlasti nosu, na ustnicah, očeh, čelu in licih. To so deli, ki jih lahko pred dodatno zaščitimo tudi s pokrivalom, paziti moramo le, da ga redno uporabljamo, saj nanj pogosto pozabimo in ga uporabljamo bolj kot modni dodatek, ne pa v namen zaščite pred soncem. Zavedati se moramo, da je koža obraza tanjša in zato tudi bolj občutljiva kot koža na drugih predelih telesa ter da je vsakodnevno izpostavljena soncu že od prvih pomladnih žarkov pa vse do žarkov, ki nas prijetno grejejo v poznih jesenskih dneh. Prav izven poletja pogosto pozabimo na zaščito kože obraza, ki bi jo morali še posebej zaščititi pred sončnimi žarki in tako poskrbeti, da se sončne opekline sploh ne bi pojavile. Poleg obraza so v veliki meri izpostavljeni dekolte, vrat, nart, ramena, ušesa in celo lasišče.

koža | Avtor: Be Hempy Be Hempy
Pretirano izpostavljanje kože sončnim žarkom povzroči prezgodnje staranje in številne nepravilnosti na koži.

Najboljša rešitev za sončne opekline

Še vedno je preventiva najboljša zaščita pred poškodbami kože zaradi sonca. Visok zaščitni faktor, pokrivala, gosta senca, oblačila z UV zaščito ali zaprti prostori, kamor se umaknemo, kadar je sonce najvišje, so zagotovilo, da do sončnih opeklin ne bo prišlo. Kljub temu pa se nam pogosto zgodi, da smo nepazljivi, pozabimo, kako hitro teče čas ob morju med sproščenimi aktivnostmi, druženju, klepetu ali zgolj uživanju v sončnih žarkih in sončne opekline so posledica brezskrbnih trenutkov z malenkostjo nepazljivosti. Najpomembnejše je, da ukrepamo takoj in če le imamo katerega od pripomočkov za zdravljenje pri sebi, ga uporabimo čim prej.

Prvo, kar lahko naredimo, je, da se umaknemo v senco ali hladen prostor, se poskušamo ohladiti in popijemo veliko tekočine, najbolje vode. Zaradi sončnih opeklin telo izgubi veliko vode, ki jo je treba čim prej nadomestiti. Priporočljivo je tudi tuširanje z mlačno vodo in počivanje. V primeru močnih poškodb z mehurji pa se posvetujte ali obiščite zdravnika.

Kako ublažimo sončne opekline

Smiselno je, da jih hladimo s hladnimi obkladki iz lanenih ali bombažnih krp, ki smo jih prepojili z vodo. Stara modrost pravi, da je nanos hladnega jogurta ali skute odlična rešitev, saj poleg hladilnega učinka tudi zmanjša oteklino in deluje protivnetno. Tudi obkladki iz zelenega ali kamiličnega čaja so ena izmed tradicionalnih rešitev, ki nudijo hitro ohladitev. V kolikor pa se nagibamo k sodobnejšim rešitvam, so v boju proti opeklinam idealne konopljine kapljice s kokosovim oljem. Pri obkladkih je pomembno, da prizadeto območje hladimo vsaj eno do dve uri in da ga v naslednjih dneh ne izpostavljamo soncu. Zmotno je prepričanje, da moramo koži v primeru sončnih opeklin zagotoviti dovolj maščobe, saj nanos masla ali mastne kreme stanje le še poslabša. Prav tako se moramo izogibati kremam, ki vsebujejo alkohol in gelom za tuširanje, ki našo kožo še dodatno izsušijo.

V primeru hujših opeklin z mehurji, le – teh nikoli ne prebadamo, saj tekočina, ki je v njih (serum), pomaga pri obnavljanju kože. Sčasoma tkivo ponovno vpije serum in oblikuje novo plast kože, zunanja plast pa odpade.

Opekline lahko trajajo tudi 1 teden, koža pa se povrne v normalno stanje šele po 3 do 6 mesecih, zato je smiselno, da se po neprijetni izkušnji s premočnimi sončnimi žarki kar najdlje izogibamo soncu oziroma pred soncem dobro zaščitimo prizadeti del telesa.

koža | Avtor: Be Hempy Be Hempy
Kanabidiol CBD ima številne pozitivne učinke na kožo.

Naravni načini za lajšanje sončnih opeklin

  • Aloe Vera

Rastlina, ki je poznana po svojih blagodejnih učinkih na kožo, predvsem na njeno vlaženje, je tudi odlična pomoč pri sončnih opeklinah. Lahko si pomagamo s sokom rastline, in sicer rastlini odlomimo list in počakamo, da se iz njega pocedi zdravilni sok, ki ga nanesemo direktno na kožo in počakamo, da se vpije. Aloe vera kožo nemudoma ohladi, prizadeto povrhnjico pa oskrbi z vlago in odlično pomaga pri celjenju ter obnovi poškodovanega tkiva, saj prodre v najgloblje plasti kože.

  • Konopljine kapljice s kokosovim oljem

Kokosovo olje slovi po svoji vsestranskosti, nudi naravno zaščito pred soncem, odlično pa pomaga tudi v primeru sončnih opeklin. Deluje protivnetno, antibakterijsko in koži vrača elastičnost, poleg tega pa podpira celoten imunski sistem, zmanjšuje vnetja, podpira celjenje tkiv, deluje kot naravni antioksidant, uravnava sladkor v krvi, zdravi kandido in preprečuje razmnoževanje glivic.

Izdelek podjetja Be-hempy, ki ga najdete TUKAJ iz konoplje in kokosovega olja je odlična rešitev v primeru poškodb kože, kakršne so tudi sončne opekline, saj ga lahko nanesemo neposredno na prizadete predele ali pa ga užijemo in tako pomagamo telesu, da se uspešneje bori s poškodbami, ki jih je povzročilo prekomerno sončenje.

  • Kumare

Kumare so še eden od naravnih izdelkov, ki pomagajo v boju s sončnimi opeklinam. Rezine kumar ženske že od nekdaj uporabljajo za osvežitev kože okrog oči, saj le - te kožo navlažijo, ohladijo in prijetno pomirijo. Nič drugače ni v primeru sončnih opeklin, zato naj bodo kumare ena izmed obvezne vrste zelenjave v vašem počitniškem hladilniku.

  • Jogurt

Že naše babice so nam v primeru sončnih opeklin na razdraženo in pordelo kožo nanesle jogurt, ki smo si ga, ko se je posušil, odstranili s hladno krpo ali prho. Še danes je jogurt odlično sredstvo za lajšanje bolečin pri sončnih opeklinah, ki ne sme manjkati v počitniški “lekarni”.

  • Med

Univerzalno živilo bo pri sončnih opeklinah pospešilo proces celjenja in obnove poškodovanega tkiva. Po nanosu na opečene dele ga pustite delovati nekaj ur.

  • Sivka

Sončne opekline lahko lajšamo tudi z eteričnim oljem sivke. Nekaj kapljic nakapljamo v liter hladne destilirane vode, ki jo razpršimo po predelih, kjer nas je opeklo sonce. Sivka bo delovala antiseptično in preprečila brazgotine.

Vedeti pa moramo, da sonce ni naš sovražnik, zato popolna zaščita pred njim ni smiselna, enako kot ni smiselno prekomerno izpostavljanje soncu. Kot vedno, je tudi tu potrebno najti pravo mero. Z zdravo mero razuma in preventive do poškodb kože zaradi sonca ne bo prišlo, je pa gotovo najbolj pametno, da imamo izdelke, kot so konopljine kapljice s kokosovim oljem TropiCanna, vedno pri sebi, saj bomo le tako mirno uživali v sončnih dneh, v primeru sončnih opeklin pa jih bomo lahko takoj uporabili.

Takojšno reakcijo na sončne otekline, ki je najpomembnejša pri oskrbi opeklin, pa lahko zagotovimo le, če imamo izdelek vedno pri roki, zato jih naročite še danes in si s tem zagotovite, da jih boste lahko tudi takoj uporabili. Poleg pomoči pri sončnih opeklinah vam bodo konopljine kapljice TropiCanna pomagale tudi v primeru ureznin, ran, pikov žuželk ali pri ostalih težavah s kožo, kot je npr. tudi dermatitis. V primeru slabega počutja ali šibkega imunskega sistema pa bodo odlično delovale tudi z uživanjem, zato naj bo tako univerzalen izdelek del vaše domače lekarne, ki ga lahko uporabite ob številnih priložnostih.

Komentarjev 2
  • Bianca_Baines 14:32 17.september 2018.

    Začnite z gotovino takoj ....Uporabite nekaj ur prostega časa, daa vsak tedebn zaslužite dodatnih 5000 $ na računu PayPal ... Preberite več o naslednjem spletnem mestu ... >>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com ...prikaži več www.WebJob98.Com

  • moder 14:01 11.september 2018.

    Drago kokosovo olje, CBDja iz konoplje je notri skoraj nič. Placebo v najboljšem primeru. To je primer legalizacije konoplje. Prodajajo vam pesek v oči za suho zlato. Med tem ko bi si doma ZASTONJ pridelali lahko toliko, kolikor bi posameznik ...prikaži več potreboval, tako pa plačujete mililitre kokosovega olja za nekaj deset evrov,... Temu se pravi peljati žejne čez vodo,....