Jesen kliče po toplih zajtrkih.
Sestavine
Za ovseno kašo
- 90 g ovsenih kosmičev (drobno mletih)
- 1 jabolko
- 500 ml navadnega ali rastlinskega mleka
- 3/4 žličk. mletega cimeta
- 1/8 žličk. mešanice začimb pumpkin spice (poglej naš recept)
- 30 g lanenih semen
- 1 pest rozin
- 1/2 žličk. vaniljevega ekstrakta
Za posip
- 2 žlic. ovsenih kosmičev (celih)
- 1/2 žličk. cimeta
- 2 žličk. kokosovega olja
- nekaj jabolčnih krhljev
- javorjev sirup (po želji) - lahko nadomestimo z mandljevim ali arašidovim maslom
Navodila
- Jabolku odstranimo peške ter ga naribamo.
- V loncu zmešamo mleko, začimbe, ovsene kosmiče, naribano jabolko in rozine. Pustimo, da zelo počasi vre približno 5-8 minut. Pazimo, da se ne zažge ali pa da mleko ne prekipi. Dodamo še lanena semena in kuhamo še kako minuto ali dve. Lanena semena bodo zgostila kašo.
- Odstavimo in vmešamo še vaniljev ekstrakt.
- V ponvi segrejemo kokosovo olje. V posodici zmešamo ovsene kosmiče in cimet. Popečemo na olju, dokler ne nastanejo hrustljavi kosmiči, cimet pa postane aromatičen. Pazimo, da se nam mešanica ne zažge.
- Ovseno kašo preložimo v skledice. Posujemo s popečenimi ovsenimi kosmiči in okrasimo z jabolčnimi krhlji. Po želji prelijemo še z javorjevim sirupom, dodamo pa lahko tudi mandljevo, arašidovo, lešnikovo ali drugo maslo.