Uporabno
93 ogledov

Colour Treats – nove kapsulna kolekcija Reserved

Reserved Reserved
Čas je za nove barve. Reserved je lansiral novo kolekcijo, polno energije, optimizma in moči. Sodobna estetika se tukaj sreča z motivi, ki jih navdihujejo obrti. Dobro se zavedamo, kako pomembne so barve, še posebej v sivih zimskih dneh. V kolkeciji Color Tretas so dobile dodaten zasuk in spominjajo na barve, stisnjene iz tube na paleto, s katerimi naslikamo čim bolj veselo sliko.
1/27
Reserved

Izhodišče za delo na kolekciji Color Treats je bila tako imenovana trans-sezonska ideja, torej prihod iz zimskega v pomladni čas. Prehodne kolekcije Reserved so bile včasih bolj umirjene in nevtralne, da bi povezale obe sezoni. Tokrat pa se znamka osredotoča na energične barve, polne vitalnosti. Po sproščenem , umirjenem razpoloženju je čas za dober odmerek hormonov sreče. Dopaminski dressing je močan trend v prihodnjih mesecih in je sestavljen iz kombiniranja močnih odtenkov v presenetljvih in pogosto kontrastnih paletah. To je odziv mode na umirjenost in spokojnost, ki smo jo v zadnjem času tako nujno potrebovali.

Reserved | Avtor: Reserved Reserved
Odtenki lila in vijolične se srečajo z nesičeno rožnato, globoko, sočno zeleno in ekspresivno turkizno bravo ter prepletajo se s kobaltom in nekoliko svetlejšo modro. Obstajajo različne bleščeče teksture – pletene, nagubane in prešite. Dizajni so bili ustvarjeni na način, ki omogoča različne kombinacije posameznih elementov. Obstajajo tudi kompleti: pletenine s hlačami ali kompleti kril z brezrokavnikom, na primer z mini krilom in telovnikom z oblazinjenimi rameni.

Pri vzorcih nas je navdihnila obrtna dejavnost. Vključujejo posebej oblikovane žakarde z motivom, ki ohlapno posnema običajen ritem papirnatih pinat (južnoameriške igrače, polnjene s sladkarijami) ali slikarske tone fotografij sončnega zahoda ob morju. Uporabljene barve se le navidezno spopadajo in ustvarjajo očarljive umetniške kompozicije. Različne pletenine igrajo pri tem glavno vlogo: širijo in zožijo, spreminjajo smer ali tvorijo izvirni patchwork, v katerem je vsak obliž platen v drugačnem tkanju.

Obstajajo tudi elementi denim, a so namesto klasične modre nastali v sladkasto roza (mini obleka), lila (kombinezon) in svetlo modri (komplet telovnik plus krilo s pasom). Celotna kolekcija je gladka, brez odrgnin ali barvnih variacij, izdelana iz denima, ki je mehkejši od klasičnega, da se dobro prilega uporabnim, a ženstvenim krojem.

Potencial barvnih priboljškov je spretno ujet v fotografijah Dorote Szulc in slogu Marte Zaczynske, kjer ga dodatno posterijo žarki zahajajočega sonca in bližina narave.

Kolekcija je na voljo v stacionarnih trgovinah in na spletu od 21. januraja 2022.

Reserved | Avtor: Reserved Reserved