Uporabno
1742 ogledov

5 TOP rekvizitov, ki jih je dobro imeti doma

Intersport Intersport
Redna telesna dejavnost je nujna tako za naše zdravje kot za dobro psihično počutje. Uredite si svoj vadbeni kotiček in poskrbite, da ga boste z veseljem uporabljali.

Gibanje je prav zdaj, v času gripe in prehladov, toliko nujnejše, saj pripomore h krepitvi obrambnega mehanizma našega telesa. Številne raziskave strokovnjakov so potrdile izjemne pozitivne učinke že majhnih količin gibanja na naše zdravje, zato je vsakršna dodatna vadba še kako dobrodošla.

Preverite pestro ponudbo športnih rekvizitov v spletni trgovini Intersport. Pokukajte v rubriko Intersport priporoča, kjer najdete najboljše razmerje kakovosti in cene.

Svetovna zdravstvena organizacija odraslim priporoča najmanj 150 minut gibanja na teden, čeprav je najbolje ta čas vsaj podvojiti. Otroci potrebujejo najmanj eno uro telesne aktivnosti vsak dan.

Žal s hitrim tempom življenja težko dosegamo tudi minimalne priporočljive vrednosti gibanja, zato smo pripravili nekaj nasvetov za učinkovit domač vadbeni kotiček.

Temeljno je ogrevanje


Za osrednjo in nepogrešljivo napravo domačega fitnesa velja eden od rekvizitov, s katerim se boste najlažje ogreli in na katerega boste z veseljem skočili, če boste imeli le dodatne pol ure časa. Pri nakupu takšne naprave bodite pozorni, da boste izbrali napravo, ki odgovarja vaši intenzivnosti vadbe oziroma potrebam, saj boste za dosego zastavljenega cilja morali redno in pogosto trenirati.

Izberete lahko enega od učinkovitih eliptičnih tranžerjev, ki so odlični za ogrevanje, kondicijo in krepitev mišic celega telesa. Vadba z eliptičnim tranžerjem je priporočljiva tudi zato, ker je posebej prijazna do sklepov.

Zelo priljubljen je kvaliteten rekreativni eliptični tražer Energetics XT 520P, ki je primeren za širok spekter uporabnikov. Poleg atraktivnega videza model oblikuje še robustna konstrukcija, vztrajnik ponuja osem različnih težavnostnih stopenj, računalnik pa prikazuje podatke o času, hitrosti, razdalji, porabljenih kalorijah in srčnem utripu. Trenutna cena je 319,99 evra, pri Intersportu imate tudi možnost brezplačne dostave. Več informacij o izdelku najdete TUKAJ.

Za tiste, ki raje sedete na kolo, priporočamo izbiro sobnega kolesa. Med najbolj priljubljenimi je kvalitetno rekreativno sobno kolo Energetics CT 740TX, ki je odlično za vse, ki iščejo dobro opremljeno sobno kolo z računalniško vodenim magnetnim pogonskim sklopom. Kolo je opremljeno s 6-kilogramskim vztrajnikom in gonilko, ki je sestavljena iz treh delov. Kvaliteten računalnik ponuja trinajst različnih programov vadbe, prikazuje pa tudi čas, hitrost, razdaljo, porabljene kalorije in srčni utrip. Več sobnih koles preverite TUKAJ

Ljubitelji teka si bodo v svoj fitnes kotiček najraje namestili tekalno stezo. Priporočamo motorizirano rekreativno tekalno stezo za zahtevne Eenergetics PR 7000 HRC. Poganja jo zmogljiv motor z največjo hitrostjo 20 km/h, ki jo je možno nastaviti na 0,1 km/h natančno.

Energetics | Avtor: Intersport - ENERGETICS Intersport - ENERGETICS

Opremljena je s 140 cm dolgim in 51 cm širokim tekalnim trakom, s čimer je primerna za širok spekter tekačev. Ponuja 12 različnih stopenj naklona, ki ga je možno spreminjati s pomočjo motorja. Za brezhibno delovanje skrbi zmogljiv računalnik, ki je opremljen z velikim in preglednim LCD zaslonom, in ponuja kar 15 prednastavljenih vadbenih programov. Omogoča tudi možnost merjenja srčnega utripa in je združljiva s Polarjevimi merilci. Tekalna steza modernega videza zavzema razmeroma malo prostora in je enostavno zložljiva. Več informacij najdete TUKAJ.

Nepogrešljive uteži

Vsi, ki ste se že srečali s fitnesom in se posvetovali s fitnes strokovnjakom, veste, da so za učinkovito vadbo zelo pomembne vaje za moč, pri katerih ne smemo pozabiti na uteži. Uporabljate jih lahko tako za mišice rok, kot hrbtne mišice, prsne mišice, ramenski obroč, pa tudi za mišice nog in zadnjice oziroma celega telesa. Nepogrešljive so pri povečanju splošne učinkovitosti treninga, kot je denimo aerobika.

Utežne ročke Energetics Neoprene Dumbbells so lepe ročke, s pomočjo katerih učvrstimo vsa kritična področja telesa. Ročaji so izdelani iz posebne gume, ki omogoča odličen oprijem. Izbirate lahko med različnimi atraktivnimi barvami ter različnimi težami od 0,5 do 6-ih kilogramov. Za začetek si lahko izberete manjši set uteži, ki ga sčasoma dopolnite s težjimi utežmi. 

Za težje obremenitve izberite palice za uteži in set diskov, ki jih poljubno kombinirate. Priljubljen je set Energetics premium 20 kg Cast Iron Set, ki ga sestavljajo dve kovinski utežni ročici in osem diskov s skupno težo 20 kilogramov. 

Energetics - vadbena postaja | Avtor: Intersport - ENERGETICS Intersport - ENERGETICS
Večfunkcijska vadbena postaja

Če vam prostor dopušča, si lahko omislite eno izmed kvalitetnih klopi, kjer boste lažje in učinkoviteje izvajali številne vaje. Za zahtevnejše priporočamo večfunkcijsko vadbeno postajo Energetics Multi Gym 10, ki bo vaš domači fitnes postavila na višjo raven. Multi Gym 10 omogoča številne vaje za mišice celotnega telesa, s pomočjo katerih lahko krepite točno določene mišične skupine. Na njej je možno izvajati kar 18 različnih vaj za moč, med drugimi tudi klasične fitnes vaje kot so upogib za noge, metuljček, široki pritegi na prsi, potisk s prsmi in drugo.

Klopi različnih velikosti in cenovnih razponov atraktivne znamke Energetics najdete TUKAJ.

Gimnastična žoga za pravilno držo

Gimnastične žoge za pravilno držo telesa so lahko odličen pripomoček, ki ga lahko uporabljate doma ali celo v pisarni. Na žogi lahko namreč sedite za pisalno mizo in tako med delom krepite mišice ter skrbite za pravilno telesno držo.

Hkrati lahko z njo izvajate številne učinkovite vaje za celo telo. Kako jih pravilno izvajati, si oglejte TUKAJ

Podloga za vaje in raztezanje

Čeprav pri raztezanju v istem času ne porabite toliko kalorij kot pri kardio vajah, je enako pomemben sestavni del treninga. Raztezanje vzdržuje prožnost mišic, obenem je odlična preventiva pred poškodbami in bolečinami ter pripomore k ustrezni telesni drži.

Tako za raztezanje kot za izvajanje vaj je nepogrešljiva kvalitetna podloga, kot je na primer vadbena podlaga Energetics NBR Mat 183 in 1,5 centimetra. Domača vadbena podloga bo olajšala izvajanje vseh tistih vaj, ki se delajo na tleh. Podlaga je izdelana iz 1,5 centimetra debele pene, ki nudi ravno pravšnjo oblazinjenje, da kolena, hrbet in drugi deli telesa pri vadbi ne bodo trpeli.

Na voljo so tudi številne tanjše podloge za ljubitelje joge in pilatesa - pestro izbiro preverite TUKAJ