Svet
9992 ogledov

Zato je imel sprva dežnik le Putin

Putin, Macron. Grabar-Kitarović Epa
Pojasnilo ruskih služb, zakaj je imel kar nekaj časa dežnik nad glavo le ruski predsednik, njegova francoski in hrvaška kolegica pa ne.

Po finalnem obračunu svetovnega nogometnega prvenstva med hrvaško in francosko reprezentanco na stadionu Lužnjiki v Moskvi se je razbesnela nevihta, kot so v neposrednem prenosu spremljali milijoni ljudi po vsem svetu, se je praktično le v nekaj sekundah po začetku padavin nad Putinovo glavo znašel dežnik, ki je zaščitil ruskega predsednika.

Te sreče nista bila francoski predsednik Emmanuel Macron in hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, ki sta stala ob Putinu. Tudi za njiju so sicer v relativno kratkem času uredili dežnika, a bilo je že prepozno, državnika sta bila takrat že mokra do kože.

Po finalu, ko se praktično analizira vsaka minuta velikega dogodka, se zastavljajo tudi vprašanja, zakaj je imel v tako kratkem času dežnik le Putin, njegova gosta državnika pa ne.

"Skrb o dežniku je stvar osebe, ki varuje predsednika. V navodilih ruske varnostne službe jasno piše, da se mora dežnik nad glavo predsednika pojaviti takoj, ko pade prva kaplja dežja. V zvezi z dežnikom bi torej vprašanja bilo potrebno zastaviti telesnim stražarjem Macrona in Kolinde," je po pisanju ruskih medijev odgovorila ruska varnostna služba.

Putin, Macron. Grabar-Kitarović | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • kapibara1 21:18 18.julij 2018.

    V žep ?? Za to ga pa ima ! Kam pa naj, v torbico- za vrat- ???

  • supreme 11:05 18.julij 2018.

    Zakaj je tista babura pospravila medaljo v zep??? To se naj odgovorijo