V Šibeniku, Vodicah in okoliških krajih že tradicionalno pripravljajo velikonočni zajtrk, s katerim brezplačno nahranijo domačine in obiskovalce.
Letos so se prav posebej izkazali v Šibeniku, kjer so za goste pripravili 50-metrsko pletenico, težko pol tone. Šesto pekov je vso noč pripravljajo pletenico, za katero so porabili 300 kilogramov moke, tri tisoč jajc in kup margarine, sladkorja, ruma in pomaranč...
Prav tako so v Šibeniku pripravili frtaljo s šparglji. V njej je bilo 5000 jajc, 50 kilogramov špargljev, 50 kilogramov pancete, 50 kilogramov čebule ter kup soli in popra.
Tudi v Vodicah niso bili skromni, čeprav so jih v Šibeniku po obilnosti zajtrka letos prvič prehiteli. Vodičani so gostom ponudili 25-metrsko pletenico, narejeno iz 300 jajc, 50 kilogramov moke in skoraj desetih kilogramov kvasa in soli, poročajo hrvaški mediji.