Svet
37893 ogledov

Vročina, kot je ni bilo že sto let

vročina Profimedia
Česa takšnega ne pomnijo.

Rusijo je danes zajela vročina, kakršne ni bilo več kot sto let; v Moskvi so podrli rekord iz leta 1917, v mestih po državi pa se je živo srebro povzpelo nad 35 stopinj Celzija.

Meteorološka služba FOBOS je sporočila, da so včeraj v Moskvi izmerili 32,7 stopinje, kar je pol stopinje več od rekorda, izmerjenega leta 1917. Rekorde so podirali od ruske pacifiške obale in Sibirije do evropskih delov Rusije.

Vročina je povečala povpraševanje po klimatskih napravah in ventilatorjih. Moskovčani so zaužili tudi rekordne količine sladoleda in hladnih pijač. Potnikom metroja in tramvaja so delili vodo. 

Župan Moskve Sergej Sobjanin je ljudem svetoval, naj bodo previdni in naj se izogibajo izhodom v najbolj vročih delih dneva. V Moskvi živi več kot 20 milijonov ljudi. Za jutri so napovedane nevihte in obstaja možnost toče, je dejal.

sonce oblaki Osvežena napoved Slovenija Vrača se vročina, nato pa spet vremenska motnja bazen voda obroč preverili smo Popotnik To so najcenejši mestni bazeni pri nas

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:30 05.julij 2024.

    Lepo, da Ruse vreme pogreje, ker imajo tako zelo ohlajeno srce, za druge !

  • dare326 09:24 05.julij 2024.

    Uf, kaj bo komarjev pa še permafrost se bo segrel.

  • bobubob 22:37 04.julij 2024.

    Včasih se je moralo pljuvati na zahod, danes na vzhod. Sicer bi komu prišlo na misel pljuvati po lastni vladi.....ali pa morda še kaj hujšega - za vlado. Oziroma - za vlade. Leve ali pa za one, ki pravijo, da ...prikaži veča niso leve. Ščuvaj in ropaj.