Svet
1828 ogledov

Truplo v reki

Narasla reka Žurnal24 main *Fotografija je simbolična
Moški je najprej prejel elektronsko sporočilo, v katerem so neznanci od njega terjali denar.

56-letni Britanec Craig Simpson je prejel elektronsko sporočilo, v katerem so izsiljevalci iz Irana grozili, da bodo - v kolikor ne bo izpolnil njihovih zahtev - vso njegovo zgodovino iskanj na svetovnem spletu poslali njegovim kontaktom.

Prestrašeni Simpson je dvakrat vplačal zahtevano vsoto v Bitcoinih na navedeno številko, nato pa je policija v reki River Lugg našla njegovo truplo.

Po njegovi smrti je 57-letna vdova po njem Amanda preiskovalcem povedala, da je bil zadnje dni pred izginotjem izjemno nervozen, jemal je tudi antidepresive. Dan po prijavljenem izginotju je policija v bližini hotela v Herefordshireu našla njegov avtomobil, v njem pa mobilni telefon, na katerem so bila še shranjena sporočila izsiljevalcev, piše Hereford Times.

Policijska preiskava je še vedno v teku, za zdaj še ni jasno, ali je moški v reko padel ali je storil samomor.

"Bil je pod velikim stresom, morda je načrtoval samomor, nismo pa v to povsem prepričani," je povedal preiskovalec Mark Bricknell. Policija svari, da ljudje izsiljevalcem preko spleta denarja nikakor ne nakazuje.

Izsiljevanje Slovenija Policija opozarja: Ne nasedajte, gre za prevaro! internet Pod krinko Slovenija Navajal ljudi, da so se slekli, nato izsiljeval

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara1 15:02 10.september 2018.

    Kaj ga je pa sral, da so ga lahko za jajca držal..??