Švicarski Tages Anzeiger piše, da kmetje na območjih Appenzell in St Gallen pogosto zase ali svoje prijatelje pripravijo jedi iz pasjega ali mačjega mesa. Najbolj priljubljena pasma naj bi bila rotvajler. Kmetje pravijo, da ljudje sploh ne opazijo razlike in da zrezek iz pasjega ali mačjega mesa ni prav nič nenavadnega.
"To ni nič nenavadnega. Meso je meso. Gradbeni delavci ga imajo radi," je dejal eden izmed kmetov. Drug kmet je novinarjem razložil, kako živali, ki jih imamo nekateri za hišne ljubljenčke, vzreja za zakol. Spet tretji pa je opisal, kako jih je pokončal s strelom ali pa jih je pretepel do smrti.
"Nihče ne ve, kaj je"
Po pisanju Tages Anzeiger pasje meso jedo pod imenom "mostbröckli". Meso pripravijo kot goveji zrezek ali ga postrežejo kot dimljeno šunko. "Nihče ne ve, kaj je, ko ga pripravimo," pravi eden izmed kmetov.
Sicer podatkov, koliko živali konča na krožnikih, ni. Prav tako se kmetje ne želijo izpostavljati. So se pa že oglasili zgroženi aktivisti, ki ne morejo razumeti, kako lahko ljudje jedo pse in mačke. V Švici posebnih kazni za mučitelje nimajo.
Das Appenzeller Mostbröckli ist eine Fleischspezialität aus der Schweiz. Dabei handelt es sich um ein gepökeltes, geräuchertes und getrocknetes Stück Rind- oder Pferdefleisch
V St. Galenu živi moj sorodnik in sem mu pokazal ta le članek, je izjavil, da so danes novinarji ali toliko naivni, ali neumni, da nasedejo čisto vsaki potegavščini. Jaz mislim da so novinarji slednje, ker se primejo vsake neumnosti… ...prikaži več samo, da bi povečali naklado. Žurnalovci niste daleč od Požareport časopisa.
dejte no nehat klobasat, če nimate nč za pisat, pa enostavno nehite, ker zadnje čase kr ene novice u tri dni, tist k bi blo pa treba pa zignorirate!?