Svet
96427 ogledov

Slovenci med glavnimi najemniki jaht za orgije na Kornatih

Ljudje na jahti Profimedia
Na Hrvaškem se poleg klasične turistične sezone začenja še ena - sezona poletne prostitucije na jahtah. Slovenci so med najbolj pogostimi gosti.

Hrvaška se namerava lotiti dogajanja v zvezi z vse bolj razširjeno prostitucijo v državi, ki se razbohoti predvsem v poletnih mesecih. Še posebej postaja naša južna soseda znana po navtični prostituciji, pri kateri prihaja tudi do hudih zlorab deklet.

Zdaj želijo sprejeti zakon, ki bi prevzel tako imenovani švedski model, po katerem se kaznuje klient, ne pa same prostitutke.

Po neuradnih podatkih je na Hrvaškem okoli 6000 prostitutk in med 75.000 in 110.000 rednih uporabnikov prostitucijskih storitev, med turistično sezono pa so te številke bistveno večje. Velikokrat dejavnost poteka na luksuznih jahtah ali jadrnicah, običajno zasidranih v mirnih zalivčkih. Na zunaj ni opaziti ničesar, v resnici pa se na njih dogajajo orgije. Dekleta, ki bi morale za enako količino denarja kot natakarice delati več tednov, lahko na teh "srečanjih" v enem vikendu zaslužijo po več tisoč evrov. A zgodba ima tudi temne plati, v katerih glavno besedo prevzamejo droge, nasilni zvodniki ali mafijsko podzemlje.

Ženska jahta | Avtor: Profimedia Profimedia

Ne smejo jesti začinjene hrane

Pri 24sata so po nekaj letih znova raziskovali ozadje te dejavnosti. Novinarji so ugotovili, da na Hrvaškem danes obstaja veliko načinov za privabljanje strank in novačenje deklet. 

Izpostavili so primer vse pogostejše navtične prostitucije, ki cveti v zadnjih letih, pa mnogi sploh ne vedo zanjo. Običajno gre za dobro utečene kanale, ki na določen dan ob določeni uri na enem mestu zberejo več deklet, ki so se prijavile na oglas za zabavo gostov na jahtah. 

Neko dekle je novinarjem priloge Express povedalo, da je eno takšnih zbirnih mest v kraju Sukošan pri Zadru, kjer je tudi marina. Ko dekletom v tamkajšnji restavraciji za kosilo postrežejo hrano, ta ni nikoli začinjena, saj to slabo vpliva na spolni odnos. 

Kot je povedala, se nato vkrcajo na ladjo, skiper krene proti Kornatom, kjer se jahta zasidra v enem od osamljenih zalivov. Pot je vedno dovolj dolga, da se imajo dekleta in gostje na krovu čas spoznati.

"Rada se pripravim, da vsaj približno vem, s čim se ukvarjajo osebe, s katerimi bom, kaj počnejo, kaj imajo radi. Včasih se zgodi, da je v ekipi nekdo, s katerim sem že bila, v tem primeru gre vse lažje, ker se poznamo," je povedala rjavolaska. 

Cenik storitev: tudi po štiri tisočake za vikend

Dekle je pojasnilo, da je za 'izlet' na Kornate, ki je trajal med petkom popoldan in nedeljo zjutraj, dobila 2000 evrov. Povprečni zaslužek za vikend aranžma je sicer okoli 3500 do celo 4000 evrov, vendar je tudi manjši znesek zanjo sprejemljiv, saj je bilo na jahti več deklet in je 'dogodek' trajal nekoliko manj časa. 

Cene na trgu so večinoma standardizirane, seks z dvema je 400 do 500 evrov, celo noč v hotelu z enim moškim stane najmanj tisoč evrov, z dvema dva tisoč evrov, dodatne storitve pa se dvignejo na 150 evrov ali celo precej več za oralni in analni seks, spolne pripomočke ali izjemne želje.

Izkušena prijateljica noči je povedala, da je veliko tudi zahtev, ki so presegajo mejo dobrega okusa. Neki lastnik velike avtohiše pa jo je nekoč prosil, naj mijavka in laja. Izkazalo se je, da ima zelo rad basni. Rjavolaska sicer prihaja iz tradicionalne družine in je študirala ekonomijo, nato pa se pred petimi leti zapletla z bogatimi študenti. Tam se je nalezla življenja na veliki nogi, izletov in kosil v dragih restavracijah. Na enem od kosil jo je neki moški vprašal, ali jo zanima delo hostese na luksuznih zabavah. Čez nekaj dni je končala v apartmaju luksuznega hotela in že prvo noč zaslužila skoraj celomesečni zaslužek natakarice.

Ljudje na jahti | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenci in Nemci jih največkrat najamejo

Pravi da trenutno v poslu uživa in se ničesar ne sramuje. Na določenih jahtah je bila že po večkrat, tudi na povabilo poslovnežev, politikov in igralcev, medtem ko so športniki redkeje prireditelji tovrstnih zabav. 

“Večino teh jaht so najeli Slovenci in Nemci, nekaj jaht ima italijanske zastave, nekaj avstrijske. Najbolj mi je všeč, ko so moji gostitelji angleško govoreči. Ti ljudje so najbolj prijazni. So sproščeni, ne vzvišeni, veš, da so se prišli samo zabavati, vedno smo jim dekleta kot pomočnice na krovu. To pomeni, da v mini krilu, včasih brez modrčka, včasih zgolj v hlačkah, strežejo pijačo, pripravljajo koktejle. Fantje na zabavi so vedno v kopalkah, pijejo se pivo in koktajli. Na takšni zabavi je vedno nekaj za jesti, pica, sendviči, sadje, vse je zelo sproščeno.”

Po dnevni zabavi se plovilo zasidra v mirnem zalivu, kjer večerja postane erotična avantura, je za Express še povedalo dekle.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 35
  • Naklonsky 19:48 30.junij 2024.

    No ja, ker je Tinca večkrat prikazana.

  • Enzgg4 15:42 30.junij 2024.

    Idioti kockasti naj raje uporabijo NL model: tam imajo spolne delavke urejeno socialno in zdravstveno zavarovanje, sindikat... Koliko svetlobnih let je NL pred ostalimi, govori tale članek: https://dutchreview.com/culture/relationships/sex-care-in-the-netherlands-helping-the-disabled-find-intimacy/

  • albert 15:11 30.junij 2024.

    Ne bom napisal kaj si mislim o "moških" ki hodijo k prostitutkam, vem pa da se jih večina z prostitutkami samo pogovarja nič več Taki se bojijo žensk s prostitutko je lažje.

Sorodne novice