Popotnik
14222 ogledov

Pozor, poglejte to prevaro ponudnika turistične namestitve na Hrvaškem

hrvaška, dalmacija Shutterstock
Prevarant ponuja več apartmajev, ki v resnici niso v njegovi lasti.

Najemodajalko turistične namestitve iz Imotskega, ki zadnja tri leta svoje stanovanje oddaja preko Bookinga in AirBnbja, je kontaktirala gostja, ki ji je povedala, da je njeno namestitev našla v skupini za oddajo na Facebooku. Na srečo je ženska našla lastničino številko mobilnega telefona in jo poklicala. Kmalu jima je postalo jasno, da gre za prevaro, piše Slobodna Dalmacija.

Ponuja poceni apartmaje v Dalmaciji in Črni gori

"Odkrili smo, da nekdo s Facebook profila Geb Westerwinter uporablja fotografije ne samo mojega apartmaja, ampak še več ostalih namestitev iz vse Dalmacije in celo Črne gore. Ko stranke kontaktirajo osebo, ki stoji za tem profilom, takoj zahteva 40-odstotno predplačilo cene, ki si jo je izmislila," je za omenjeni medij povedala lastnica namestitve.

Ko je pregledala ponudbo namestitev tega profila, je ugotovila, da se ponujajo po precej ugodnih cenah. "Tako se na primer apartma v Dubrovniku ponuja za 70 evrov, mojega so ponujali za 55 evrov na noč, kar je precej nižja cena od tiste, ki sem jo oglaševala na Bookingu," je za Slobodno Dalmacijo povedala lastnica apartmaja. 

Policija ne more nič 

Po pomoč see je najprej obrnila na policijo, a so ji na postaji povedali, da na podlagi zgolj lažnega oglasa ne morejo reagirati. Brez kaznivega dejanja, konkretne goljufije - so ji rekli – ni mogoče sprožiti nobenega postopka.

Zato se je lsatnica javila na lažni oglas in prejela fotografije svoje lastne namestitve. "Odločila se je kontaktirati osebo, ki stoji za profilom. Prejela sem fotografije svojega apartmaja, polege pa še podatke o plačilu, IBAN in ime osebe, za katerega nisem prepričana, da je lastnik tega računa."

V Addiko banki, kjer ima goljuf odprt račun, ne morejo preveriti, kdo je lastnik, policija ravno tako ne. Preostalo ji je le, je še povedala lastnica, da se obrne na medije. Dodala je še, da se oseba, ki je objavila lažne oglase, sporazumeva v hrvaškem jeziku.

Primer goljufije na Hrvaškem | Avtor: Facebook Facebook

Trajekt Hrvaška Svet Poglejte, kaj se je zgodilo na trajektu proti Mljetu Hrvaška policija Svet Češki turisti pri Zadru ustavili ob cesti, nato je počilo, otrok je umrl Naravni park Kopački rit niso plaže Popotnik To so nesporno najbolj privlačne točke na Hrvaškem

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar MS
    MS 12:02 29.junij 2024.

    Ender3, si tipičen ksenofoben šovinist ki zaradi kakega primera goljufije obsojaš celo nacijo! Tako kot bi zaradi enega Trobca nekdo zapisal Janezi so že pregovorno morilci, ali zaradi Župnika Karli Jošta, slovenci so že pregovorno vsi pedofili! Bolan si Ender, bolan!

  • Ender3 22:01 27.junij 2024.

    Kockasti so že pregovorno cigani prevaranti. Naivni pač nasedejo in takšnih ni malo. Zakon in policija pa jih bo itak ščitila.