Svet
639 ogledov

Slovaška: V trčenju vlaka in avtobusa pet žrtev

Železniška nesreča na Slovaškem
1/4
Profimedia
Do nesreče je prišlo na prehodu. Število žrtev lahko še naraste.

Na jugu Slovaške sta danes na železniškem prehodu trčila potniški vlak in avtobus. V nesreči je umrlo pet oseb, ravno toliko je bilo tudi ranjenih, so sporočili reševalci, ki tudi opozarjajo, da bi število žrtev nesreče lahko naraslo, poroča slovaška tiskovna agencija Tasr.

Nesreča se je zgodila okoli 17. ure po srednjeevropskem času v bližini mesta Nove Zamky. Reševalci so sprva poročali o štirih smrtnih žrtvah, a so kmalu za tem število povišali na pet. Še pet oseb je bilo poškodovanih, vsi so potrebovali takojšnjo zdravniško oskrbo.

Tiskovna predstavnica železniškega potniškega prevoznika ZSSK Vladimira Bahylova je medtem sporočila, da je strojevodja utrpel opekline, saj je lokomotiva zagorela. Dodala je, da je do trčenja prišlo na železniškem prehodu, ki je zaščiten z zapornicami in opremljen s svetlobnimi signali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na kraj nesreče se je že odpravil notranji minister Matuš Šutaj Eštok, ki je tudi izrazil sožalje žrtvam in se zahvalil reševalcem. "Z žalostjo sem izvedel novico o tragičnem trčenju vlaka in avtobusa. Izrekam sožalje žalujočim, poškodovanim pa želim čim hitrejše okrevanje," je dodal.

Eksplozija na Hrvaškem grozljivo Svet Tragedija na Hrvaškem: Eksplozija na počivališču, umrl je devetletnik Slovenija Ni fotomontaža, zgodilo se je včeraj na Krasu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.