Slovenija > Črna kronika
5437 ogledov

Ni fotomontaža, zgodilo se je včeraj na Krasu

Nesreča Profimedia Fotografija je simbolična.
Jelen je skočil pred kombi in pristal na sovoznikovem sedežu.

Voznik jo je odnesel brez poškodb, jelen pa je po nesreči zbežal, a so ga hudo poškodovanega našli v bližini in mu skrajšali trpljenje.

Do nenavadne nesreče je prišlo med vožnjo od Dutovelj proti Komnu. 43-letnemu vozniku je okrog pol osmih zjutraj na cesto pritekel jelen. Voznik je za Večer povedal, da je zagledal veliko senco, v naslednjem hipu pa začutil močan pok v vetrobransko steklo, nato pa nekaj  centimetrov desno od sebe pa zagledal zadnjico velike živali.

Odrasel jelen je prebil vetrobransko steklo in z zadnjico in hrbtom pristal na sovoznikovem sedežu. Še pred prihodom policistov je uspel zlesti iz kombija je in je pobegnil v goščavo. Lovci so ga s psom slednikom hitro našli 700 metrov stran od kraja nesreče, bil je sicer na nogah a bilo je jasno, da je hudo poškodovan, saj bi sicer pobegnil.

Lovci so mu skrajšali trpljenje in po pregledu trupla ugotovili, da je imel hude notranje krvavitve in predrta pljuča, kot je za Večer ocenil predsednik lovske družine Dolce iz Komna Aleš Plesničar, bi največ dva dneva umiral v hudih mukah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 16:20 19.junij 2024.

    Jelen pa vozniku med fotografiranjem jezik kaže!

  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 15:37 19.junij 2024.

    Lovski blagor!

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 12:01 19.junij 2024.

    meni je zgledal precej zdrav. kdo plača razbit kombi? lovska družina, ki je slabo urejala divjad?