Svet
15098 ogledov

Skromno oblečen bogataš ponižal osebje

Coby Persin Youtube
Coby Persin, zvezda Youtuba iz New Yorka je posnel poskus, ki je dal pričakovani rezultat.

23-letni Coby Persin, ki je zahvaljujoč viralnim videoposnetkom zaslužil ogromno denarja, se je odločil preveriti, ali bi se zaposleni v restavracijah do njega obnašali tudi, če ne bi bil skromneje oblečen, če se ne bi že na prvi pogled videlo, da ima denar.

Oblekel se je v skromna oblačila in preko ramena obesil črno vrečko, kakršne uporabljamo za smeti. Pristopil je k ugledni restavraciji in vprašal, ali lahko dobi mizo zase in za svojega prijatelja ter jedilnik. Osebje ga je odpravilo, češ da to ni možno.

"Oprostite, ne moremo vas gostiti. Naša restavracija je za vas malo predraga," mu je rekel vodja strežnega osebja, ki mu ni dovolil, da bi vstopil v restavracijo. Persin se ni dal odgnati, vprašal je, če bi lahko dobil vsaj jedilni list na vpogled in da ima denar, da ima veliko denarja. Dobil je odgovor, da ga v restavraciji ne morejo postreči.

Persin je vzel telefon, da bi poklical svojega voznika, osebje pa ga je začelo poditi z dvorišča restavracije in mu govoriti, naj razgovor opravi nekje drugje. Ko je prišel voznik, so mnenje najverjetneje spremenili. Pripeljal se je v novem Rolls Royceu, iz prtljažnika pa vzel kovček.

Skromno oblečen bogataš je osebju pokazal, da je v kovčku milijon dolarja. "Sem ti rekel, da imam denar. Noro je, da ocenjuješ ljudi na podlagi njihovega izgleda. Mislim, da bom morda kupil to restavracijo samo zato, da bi ti lahko dal odpoved," je vodji strežnega osebja poudaril Persin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Majazmaja 11:29 05.marec 2018.

    To se dogaja tudi pri nas. Sestrični in njenemu možu, ki sta ravno dopolnila 30 in sta opremljala stanovanje, je prodajalka v salonu pohištva v BTC-ju rekla, da pri njih nimajo kuhinj za take kot sta onadva. Nista prišla v ...prikaži več 'službenih' cunjah (oba sta direktorja v tujih firmah), pač pa v kavbojkah. Zgrožena sta šla, direktorju napisala pritožbo, ta pa jima je ponudil 15 % popust, vendar se nista vrnila in sta kuhinjo kupila pri 'Prekmurcih.' Kuhinjo za skoraj 30k eur. Pa še jedilnico in kavč.

  • JackD 22:59 04.marec 2018.

    Nekatere uglednješe restavracije imajo pač nek nivo in neka pravila, ki veljajo za vse obiskovalce. V tako restavracijo pač ne moreš priti v nekih razcapanih oblekah in s culo na rami. Tu ne gre za neke predsodke, ampak zgolj za ...prikaži več ugled restavracije. Če pričakuješ vrhunsko postrežbo, moraš nekaj dati tudi nazaj, v tem primeru pač neko spoštovanje, ki ga pokažeš s primerno obleko in dostojnim obnašanjem. Sem prepričan, da v torestavracijo v trenirki ne bi spustili niti Bill Gatesa.

  • JackD 22:54 04.marec 2018.

    Milijon dolarja? Pa kaj je res tako težko prevesti cel članek iz hrvaščine?