Slovenija > Črna kronika
122 ogledov

Zaplet na predobravnavnem naroku za umor brezdomca

policija Saša Despot
Obtoženi za umor brezdomca v Mariboru je zahteval drugega zagovornika, zaradi česar je morala sodnica preložiti narok na kasnejši datum.

Obtoženi je sodnico poskušal prepričati, da ni oseba, za katero ga ima sodišče. Ker ni "Tomi Kolar", ni želel podpisati dokumentov, ki mu jih je predložilo sodišče. Prav tako ni bil zadovoljen z dodeljenim odvetnikom, ki naj bi mu odvetnik delal škodo. "Odkar sem v priporu, se niti enkrat ni oglasil pri meni in me vprašal, kako sem," je povedal obtoženi. 

Z razrešitvijo se je strinjal tudi sam odvetnik, zato je sodnica predobravnavni narok prestavila na 17. marec, da bodo imenovali novega odvetnika. 

Ker predobravnavni narok danes ni bil izveden, obtoženemu ni bila prebrana obtožnica, niti se ta ni uradno izrekel o krivdi.

Grozi mu najmanj 15 let zapora

Kolarju očitajo, da je 23. novembra lani v zapuščenih prostorih poleg največjega mariborskega nakupovalnega središča vzel življenje 41-letnemu Ludviku Pukšiču, s katerim sta sicer bivala v istih prostorih, a bila že nekaj časa sprta. Morilec naj bi se žrtve lotil z nožem na grozovit in zahrbten način, za kar mu grozi najmanj 15 let zapora.

Policisti so Kolarja prijeli še isti dan, ko se je zgodil umor, in sicer v kraju Osluševci, ko je peš hodil proti meji s Hrvaško. Od takrat je v priporu.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 1
  • Božidar Dinič 13:19 04.marec 2017.

    a nimaste sodišča pametnejšega dela v mariboru maribor je čist že nor