Svet
3342 ogledov

Roparji z izdelanim načrtom do milijonov

policija švica Epa
Njihov načrt je vključeval ugrabitev, izsiljevanje in pobeg s hitrim avtomobilom.

Rop kot iz kakšnega filma bi lahko rekli za to, kar so izpeljali roparji v Franciji. Njihova tarča je bil kombi za dostavo denarja. 

Dva roparja, ki sta se predstavila kot vodovodarja, sta ugrabila hčerko voznika kombija. Oče je bil na poti proti švicarskemu mestu Lausanne, ko je prejel klic roparjev. V zameno za njegovo hčerko so zahtevali odkupnino.  

Voznika so prisilili, da je zapustil avtocesto in se ustavil na parkirišču v mestu Chavornay, kjer ga je čakalo več oboroženih in zamaskiranih moških. "Voznik je moral parkirati kombi. Roparji so obvladali voznike in v celoti izpraznili kombi ter pobegnili v temnem Porsche SUV," je sporočila švicarska policija. Roparji so odnesli okoli 25 milijonov evrov. 

Voznikovo hčerko so kasneje našli na obrobju Lyona nepoškodovano. 

Policija poziva morebitne priče, da se javijo. Roparji naj bi bili trije moški, oblečeni v črno. Po njihovem naglasu sodeč bi lahko bili z juga Francije ali iz severne Afrike. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice