Svet
46047 ogledov

Posnetki: Sneg avgusta

Sneg na cestah Cestne kamere (PIC)
Vreme v letošnjem letu ne preneha s presenečenji.

Slovenijo je sinoči zajela nevihtna gmota, ki je predvsem na Obali povzročala precej preglavic, z vremenskimi težavami so se soočali tudi na sosednjem Hrvaškem, kjer je ravno tako pihal močan veter, pridelek je uničevala toča, nalivi so razlivali hudournike. 

S sosednje Italije medtem poročajo o snegu. Resda gre za višjeležeče predele prelaza Stelvio na severu države, ki meji na Švico, a vseeno gre za pojav, ki 3je avgusta precej redek. 

Prelaz Stelvio se nahaja na višini 2757 metrov. 

Pri nas še naprej nestanovitno 

Arso je tudi danes objavil opozorilo, da bodo čez dan in zvečer možna krajevna neurja. 

Popoldne bo sicer spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, ki bodo krajevno lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj.

Ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, zlasti na jugu so še možne nevihte. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 stopinj.

Jutri bo na Primorskem deloma sončno in večinoma suho. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še deževalo. Še bo pihal veter severne smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24, na Primorskem do 26 stopinj.

Proti koncu tedna lepše 

V četrtek dopoldne bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bo v notranjosti še nastalo nekaj ploh. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. 

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

V petek bo pretežno jasno in topleje. Nad srednjo Evropo in Sredozemljem bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, kaže vremenska slika. Večinoma sončno bo z najvišjimi dnevnimi temperaturami okoli 30 stopinj. 

V začetku prihodnjega tedna se bo predvsem v gorskem svetu povečala možnost za nastanek neviht.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Brossiella
    Brossiella 00:34 05.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • supreme 15:52 04.avgust 2020.

    Kker je meni poznano.... Stelvio ne meji z Svico...ker ko sem sel z Italjanske strani gor sem prsu na drugi strani v Italiji dol

  • djdj 15:14 04.avgust 2020.

    Sneg avgusta? Kako že pravijo; globalno SEGREVANJE? Sebtembra bomo ponovno brali članke o drugemu najtoplejšemu letu...