Svet
22 ogledov

Po vsej Evropi kidajo in padajo

Sneg po Evropi
1/10
Žurnal24 main
Velik del Evrope je zajelo hladno zimsko vreme z obilnimi padavinami. Po celini odpovedali kar 800 letov, na Hrvaškem zamrznilo celo morje.

Nemčija je med najbolj prizadetimi državami, saj so zaprte številne šole, na avtocestah pa prihaja do 130 kilometrov dolgih kolon in številnih nesreč, v katerih so doslej umrli že najmanj trije ljudje.

Frankfurtsko letališče, drugo največje v Evropi, so morali za nekaj časa celo zapreti, podobno se je zgodilo letališču v Amsterdamu. Nizozemska je sicer izdala najvišje opozorilo in razmere na cestah na zahodu države opisala za "smrtonosne". Tudi v Švici so odpovedali okoli sto letov, ženevsko letališče je bilo dopoldan zaradi snežnih padavin popolnoma zaprto.

Tudi velik del Velike Britanije, zlasti Škotske je zaradi hladnega vremena paraliziran, vlaki tam zamujajo, šole zapirajo, avtomobili pa le stežka vozijo po zaledenelih cestah. Na Danskem so poštarji v zadnjih tednih v slabem vremenu poškodovali že okoli 350 vozil, zaradi česar pošta pred božičnimi prazniki ne bo mogla razdeliti vseh pošiljk.

Sneg po Evropi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Na italijanskem otoku Capri so se prvič po 25 letih zbudili v belo jutro, zaledenele so bile tudi ulice Neaplja. Iz Hrvaške pa poročajo, da je ponekod zamrznilo morje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.