Svet
5 ogledov

Olimpijsko mravljišče v Hyde parku

Spremljanje olimpijskih iger v londonskem Hyde parku.
1/41
Nina Oštrbenk
Nepregledna množica ljudi iz vseh koncev sveta je največji park v Londonu spremenila v olimpijsko vas v malem.

Čeprav je Hyde park prizorišče, kjer si je mogoče prek velikih zaslonov brezplačno ogledati olimpijske igre, je vse zelo podobno dogajanju v olimpijski vasi.

Pred vhodom so dolge kolone, varnostniki pregledujejo obiskovalce kot na letališču, prepovedano je prinesti hrano in pijačo.

Vendar pa park znotraj ponuja vse, kar si kdo poželi, od mehiške, azijske hrane, burgerjev, pic do  obveznega fish and chips.

V parku je poskrbljeno tudi za otroke, ki se lahko preizkusijo v več igrah, možno je kupiti navijaške majice (od 24 evrov naprej), brezalkoholne pijače za 3,12 evra, pivo za 6,25 evrov, jed za okoli 10 evrov.

Ko smo obiskali Hyde park, so bile najbolj vesele navijačice Jamajke, ker so sprinterji osvojili tri kolajne na 200 metrov: "Usain Bolt je kralj," so kričale tri Jamajčanke, ki sicer živijo v Londonu ob Wembleyju.

Tudi sicer je večina obiskovalcev Britancev, mnogi s koreninami iz drugih držav. Srečali smo tudi Kenijce, ki so se veselili zlate kolajne in svetovnega rekorda na 800 metrov: "Zlato smo pričakovali, rekorda pa ne. Fantastično!" Slovencev ni bilo, so pa bili v parku naši sosedje Hrvati, Madžari in Italijani.

Nekateri so si na travi pripravili kar piknike, drugi so s seboj prinesli deke in stole. Koliko jih je bilo, je nemogoče oceniti, zagotovo pa jih je ob vsakem velikem ekranu, in teh je bilo veliko, sedelo več tisoč olimpijskih navdušencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.