Svet
17 ogledov

OI: Zvečer nas čaka veliki spektakel

Victoria Beckham Žurnal24 main
Po štirinajstih dneh bojev za zlate, srebrne in bronaste medalje, se zvečer zaključujejo Olimpijske igre v Londonu. Vas zanima, kaj so za zaključno prireditev tokrat pripravili organizatorji?

Zvečer nas, tako kot ob odprtju iger, spet čaka pravi spektakel. Naslov zaključne prireditve je Simfonija britanske glasbe, kar pomeni, da bomo lahko slišali največja dela britanske glasbe: od klasičnih Elgarovih del do rock skupine The Who.

Direktor za glasbo David Arnold je za The Telegraph povedal, da bo zaključna prireditev največja zabava kot je še niste videli in da bo lahko vsak prišel na svoj račun.

Paul McCartney na otvoritvi olimpijskih iger. | Avtor: EPA EPA
Čeprav organizatorji skrbno skrivajo imena nastopajočih, so pred dnevi v javnost prišli posnetki vaje skupine Spice Girls, ki bodo zagotovo navdušile obiskovalce in gledalce.

Na odru McCartney in Adele

Na prireditvi bo 20 "velikih" izvajalcev skupaj predstavilo 30 glasbenih del. Govori se, da bodo med drugim nastopili Paul McCartney, Adele, Beady Eye Liama Gallaghera, Kate Bush, Georga Michael in Annie Lennox.

Brez obveznih ognjemetov in laserskih šovov tudi tokrat ne bo šlo. Washington Post ob tem piše, da bo mogoče videti še najbolj znane britanske supermodele, publiko pa bodo navduševali tudi številni akrobati.

Osem minut za Brazilijo

Otvoritev olimpijskih iger. | Avtor: EPA EPA
Na olimpijskem stadionu bo najboljša mesta dobilo 10.800 športnikov, pričakuje pa se tudi prihod britanske kraljice Elizabete II..

Osem minut je rezerviranih za Brazilijo, ki bo čez štiri leta gostila letne olimpijske igre. Pri tem seveda ne bo šlo brez sambe in brazilskih plesalk.

Nekaj minut si bosta vzela tudi prvi mož Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacques Rogge in direktor londonskega organizacijega odbora Sebastian Coe. Sledil pa bo trenutek, ko bo treba ugasniti olimpijski ogenj.

Zaključna prireditev se bo začela ob 22. uri zvečer in bo trajala dve uri in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.