Svet
12 ogledov

Obritoglavci ranili najmanj 10 ljudi

Po podatkih ruske policije v Rusiji deluje okoli dva tisoč različnih radikalnih Žurnal24 main
Več kot sto obritoglavcev je na ruskem glasbenem festivalu napadlo udeležence.

V ruskem mestu Miass je na glasbenem festivalu Torndao več kot sto obritoglavcev napadlo udeležence. Slednjih so se razgrajači lotili s palicami in gumijevkami, pri tem pa so poškodovali najmanj 10 ljudi, poročajo tamkajšnji mediji.

Med spopadom je posredovala policija, ki je aretirala 15 napadalcev, druge, ki so se po prihodu policije razbežali, pa še vedno iščejo. Ni znano, zakaj so obritoglavci napadli udeležence festivala Torndao, ki se ga je udeležilo okoli tri tisoč ljudi.

Socialno nestabilno Rusijo zadnja leta pretresajo napadi, umori in drugi zločini obritoglavcev, ruski nacionalizem pa iz leta v leto narašča. Leta 2007 so na primer aretirali dva mladoletnika, osumljena, da sta med oktobrom 2006 in aprilom 2007 ubila najmanj 25 tujcev. Žrtve so v večini primerov temnopolti in priseljenci s Kavkaza ter osrednje Azije, ki jih je v Rusijo privabil razcvet gospodarstva v zadnjih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.