Svet
12475 ogledov

Masaker in panika na Hrvaškem, ubitih najmanj pet ljudi

Daruvar streljanje Google Maps Ulica v Daruvarju, kjer se je zgodilo streljanje.
Iz Daruvarja je prišla šokantna novica. Po mestu odzvanjajo sirene.

Pet ljudi je umrlo v streljanju v domu za ostarele na Mažuranićevi ulici v hrvaškem mestu Daruvar, poročajo številni lokalni in državni mediji. Gre za manjši zasebni dom starejših Vianey, ki ima kapaciteto okoli 20 stanovalcev. 

Zgodilo se je v dopoldanskih urah, ko je moški vstopil v ustanovo in začel streljati. Razlog za njegovo dejanje ni znan. Zaenkrat poročajo o petih smrtnih žrtvah.

Še najmanj trije ljudje so bili prepeljani v bolnišnico s hujšimi poškodbami, navaja portal 24sata. Dva sta izven življenjske nevarnosti, ena je v kritičnem stanju.

Isti medij poroča še o tem, da je bil napadalec že identificiran, njegove začetnice so K.P. Strelec je bil rojen leta 1973 in gre za nekdanjega hrvaškega vojaka v vojni za samostojnost, poroča 24sata. 

Storilec je po dogodku pobegnil s prizorišča, a so ga hitro izsledili in prijeli pri bližnjem gostinskem lokalu Daruvarac (spodaj), poroča mojportal.hr.

K.P. naj bi v streljanju ubil svojo mater, med ostalimi žrtvami pa so tako stanovalci kot uslužbenci doma Vianey, poroča Jutarnji list.

lokal Daruvarac | Avtor: Google Maps Google Maps

Več sledi!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 17:08 22.julij 2024.

    To je še en pokazatelj, da nobena politika omejevanja orožja ni prestroga. V bistvu bi moral vsak, ki ima dovoljenje za orožje vsaj enkrat letno na psihiatrični pregled , ki ga sam plača . Ob najmanšem sumu , da ni ...prikaži več oseba , ki se mu lahko zaupa orožje bi moral slediti odvzem orožja. Lovci pa naj ga imajo samo med lovno sezono , drugače pa naj se deponira z municijo vred na policijskih postajah. Tako imajo v J.Koreji in takih pokolov ni ,oziroma bi že res bilo kaj takega nekaj popolnoma izjemnega.

  • leonardo 16:38 22.julij 2024.

    Vsaka vojna ima posledice. Če je bil aktiven v vojni ( najbrž je bil) se ni čuditi, da se mu občasno odtrga. Velikokrat spremljam po TV kako ameriški veterani zgubljajo živce še mnogo let ko so odpuščeni iz vojne. Sploh, ...prikaži več, če so bili udeleženi ob množičnih pobojih in so bili prej normalni ljudje. si težko uredijo življenje brez nočnih mor. Zato pa, kaj je treba ZDA izzivati vedno nove in nove vojne. A ja, saj njihovi otroci tega ne doživijo!

  • Ender3 14:25 22.julij 2024.

    Pri nas pa JJ javno poziva k nabavi i/legalnega orožja. Kaj bi šele bilo, če večine orožja v 90 ne bi načrtno preprodal. Od svojih zvestih bribočnikov zahteva, da imajo orožje in orožni list. In pa, mladi podobno kot čudežna ...prikaži veča Zala.T. morajo opraviti strelski tečaj. Za vsak slučaj, če se bo treba z orožjem prebiti do predčasnih volitev..

Sorodne novice