Svet
10 ogledov

Kdo je gozdni deček?

Gozdni deček Berlinska policija
Po devetih mesecih policija še vedno ni ugotovila, kdo je gozdni deček, ki se je septembra lani pojavil v Berlinu.

Ker berlinska policija po devetih mesecih še vedno ni ugotovila, kdo je skrivnostni gozni deček, so objavili njegovo fotografijo. Ob tem vse, ki bi dečka prepoznali ali vedeli karkoli o njem ali njegovih sorodnikih, prosijo, naj o tem obvestijo policijo.

Živel v gozdu

Deček, ki pravi, da mu je ime Ray in je rojen 20. junija 1994, se je 5. septembra lani pojavil v berlinski mestni hiši. Govoril je angleško, nekaj besed pa je poznal tudi v nemščini. Ni želel povedati ali ni vedel, kako se piše in kje se je rodil. Trdi, da je zadnjih pet let z očetom preživel v gozdu, vendar je ta avgusta nenadoma umrl.

Ray je policiji povedal, da je očeta pokopal v luknji v gozdu, grob pa prekril s kamni. Nato je pet dni hodil proti severu in prispel do Berlina, ni pa znal pojasniti, kako je njegov oče umrl in kje se nahaja njegovo truplo.

Njegova mama Doreen naj bi umrla v prometni nesreči, ko je bil star 12 let, brazgotine, ki jih ima na obrazu, pa naj bi dobil med nesrečo. Raya so po oskrbi v berlinski službi za mlade namestili v oskrbovano stanovanje in mu dodelili skrbnika.

Pristojni dvomijo v njegovo zgodbo

Policija in služba za mlade dvomita v njegovo zgodbo, zato se je policija tudi odločila, da objavi fotografijo in za pomoč zaprosi javnost.

Policija ocenjuje, da je fant, ki ima modre oči in je športne postave, star med 16 in 20 let. Ima tri brazgotine na čelu, tri na licu in eno na desni roki. Ko se je pojavil v Berlinu, je imel pri sebi šotor, spalno vrečo, nahrbtnik, ki je bil videti kot nov, in čista oblačila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.