Svet
37175 ogledov

Hrvati v novo ogromno investicijo, gradili bodo kilometer in pol dolg most

Split Facebook Pogled na Split.
Razbremenili bodo promet v okolici Splita.

Most čez Kaštelanski zaliv, ki bo omogočal vstop v Split z zahodne strani, bo dolg 1500 metrov in visok 55 metrov ter bo imel štiri prometne pasove, pripravljalna dela za njegovo izgradnjo pa bodo trajala štiri do pet let, je danes v Splitu povedal vodja projekta "Novi vhod v Split" Krunoslav Perić.

Povezoval bo območje Brižin v Kaštelu z območjem Stinice v Splitu.

Razpisan bo natečaj za projektiranje mostu, da bi pridobili ustrezno rešitev, ki bo prijazna do okolja Kaštelanskega zaliva.

"Ko bomo prejeli odločbo o sprejemljivosti posega v okolje, bo izdelana glavna projektna dokumentacija," je pojasnil Perić. Predsednik Hrvaških cest (HC) Josip Škorić je povedal, da je gradnja mostu najobsežnejši del strateškega projekta, ki bo omogočil nov vhod v Split z zahodne strani in s tem zmanjšal prometne zastoje na območju Splita.

Hkrati je izgradnja nove vpadnice v Split eden najpomembnejših strateških prometnih projektov na Hrvaškem v prihodnjem obdobju. Na predstavitvi je bilo tudi poudarjeno, da bodo pod mostom čez Kaštelanski zaliv lahko plule ladje in križarke s širino do 60 metrov, višino 52,5 metra in dolžino 250 metrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:34 04.julij 2024.

    Hrvati vsaj vlagajo v nekaj,naši pa samo v kajmanske otoke

  • 4krogci 09:22 04.julij 2024.

    Dalmacijo moja, zemlja magaraca…khm zemlja mostov🙈🙈

  • Pepe007 08:40 04.julij 2024.

    A Hrvati nimajo doktrine, da je treba imeti slabe vpadnice, ker tako baje zagotovi, da je v mestu manj prometa? Samo vprašam, ker pri nas je med "strokovnjaki" to splošno razširjena resnica.