Svet
67049 ogledov

Hrvaška: Rdeči alarm, proti Istri se pomika obsežen nevihtni sistem

Hrvaški hidrometeorološki zavod je dopoldne rdeče opozorilo (Meteoalarm) izdal za  osrednjo in vzhodno regijo.

"Proti Hrvaški se pomika obsežen nevihtni sistem, ki bo najprej dosegel Istro, nato pa bo zajel Kvarner ter osrednje in vzhodne kraje," so sporočili iz hrvaške uprave za civilno zaščito. Možna so huda neurja, ki jih bodo spremljali toča, nevihtni veter in velika količina padavin in to v zelo kratkem času. Za ta konec države sicer velja oranžno opozorilo. 

Hrvaški hidrometeorološki zavod je dopoldne rdeče opozorilo (Meteoalarm) izdal za  osrednjo in vzhodno regijo. Opozarjajo na krajevna neurja predvsem v Medžimurju, Zagorju in Podravini, v osiješki regiji pa tudi na hudi veter in točo.

Največ sonca v Dalmaciji

Zjutraj je Uprava za civilno zaščito izdala navodila glede ravnanja med neurjem. Pričakovati je treba motnje in v oskrbi z energijo. Možna je tudi večja prekinitev nekaterih prometnih poti. 

Hrvaški vremenoslovce so sicer napovedali,  da bo po državi spremenljivo in zelo nestanovitno, v večjem delu države pa bodo nastajale plohe in nevihte. Nevihte bodo tudi na zahodu države. Največ sončnih obdobij bo v Dalmaciji.

Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik, ob morju in jugo, ki se bo najprej na severnem Jadranu in v zahodni notranjosti nenadoma obrnil v severni in severozahodni veter. Ob nestabilnostih bo pihal tudi prehoden nevihtni veter. Najvišje dnevne temperature od 27 do 32, v Dalmaciji do 35 °C.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.