Svet
10 ogledov

Bašar al Asad ne želi v izgnanstvo

Sirijski predsednik Bašar Al Asad se srečuje z največjimi težavami, odkar je po Žurnal24 main
Sirski predsednik Bašar al Asad je danes zavrnil pozive, naj odide v izgnanstvo, rekoč, da bo "živel in umrl v Siriji". "Nisem lutka ... Sem Sirec in moram živeti in umreti v Siriji," je dejal v pogovoru za ruski kanal v arabskem jeziku Rusiya al Yaum.

Britanski premier David Cameron je ta teden omenil možnost, da bi Bašarju al Asadu zagotovili varen odhod iz države, čeprav bi sam raje videl, da bi sirski voditelj za svoja dejanja odgovarjal pred mednarodnim pravosodjem.

Asad je danes opozoril tudi pred mednarodnim posredovanjem v Siriji, saj bi imelo to "globalne posledice" in bi zamajalo regionalno stabilnost.

Sirija je po njegovih besedah "zadnja utrdba sekularizma, stabilnosti in sožitja v regiji", posredovanje pa bi imelo "učinek domin", ki bi vplival na "svet od Atlantskega do Tihega oceana".

"Cena tuje invazije na Sirijo, če bi do nje prišlo, bi bila višja, kot jo svet lahko plača," še opozarja Asad. "Mislim, da Zahod ne gre v to smer, če pa gre, ne more nihče napovedati, kaj se bo zgodilo," je dodal.

Komentarjev 1
  • klincek 15:48 08.november 2012.

    prej bo crknu prej bo mir