Svet
6 ogledov

Aretirali Berlusconijevega izsiljevalca

Silvio Berlusconi EPA
Italijanska policija je na rimskem letališču danes aretirala Valterja Lavitola, nekdanjega urednika italijanskega časnika L'Avanti, ki je osumljen sodelovanja v domnevnem izsiljevanju nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija zaradi zabav slednjega v vili v Rimu in zaradi deklet, ki so se zabav udeleževale.

Italijanski tožilci so septembra lani izdali zaporni nalog za Lavitola, ki naj bi bil vez med tedanjim italijanskim premierjem ter poslovnežem iz Barija Gianpaolom Tarantinijem in njegovo ženo Angelo Devenuto.

Zakonca sta bila obtožena, da sta izsiljevala Berlusconija s podatki, ki sta jih imela o divjih zabavah nekdanjega premierja in o prostituciji na teh zabavah. Tarantini, ki naj bi premierju sam priskrbel dekleta za zabave, je vse od izbruha afere zaradi Berlusconijevih tako imenovanih "bunga bunga" zabav trdil, da premier ni vedel, da so dekleta za udeležbo na njegovih zabavah plačana.

V zameno za lažne izjave o mladenkah, ki so se udeleževale premierjevih zabav v vili v Rimu, naj bi Tarantini prejel pol milijona evrov. Lavitolo naj bi bil po navedbah tožilcev posrednik pri teh izplačilih.

Tožilci opustili tožbe

Italijanski tožilci so sicer medtem opustili obtožbe o izsiljevanju Berlusconija proti Tarantinu in njegovi ženi Angeli Devenuto. Hkrati pa so se osredotočili na vprašanje, ali je Berlusconi vedel, da so bile ženske, ki jih je Tarantino pripeljal na zabave, prostitutke.

Valter Lavitolo je bil v času izdaje zapornega naloga za njim v tujini. V več kasnejših intervjujih za italijanske medije je zavrnil krivdo, hkrati pa se ni hotel vrniti v Italijo.

Italijanski policisti so ga danes prijeli na rimskem letališču Leonardo Da Vinci. Ob aretaciji po prihodu iz Buenos Airesa je Lavitola poudaril, da "je imel dovolj" in da se je pripravljen soočiti z obtožbami zoper njega. Policija ga je že odpeljala v zapor v Neaplju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.