Svet
19 ogledov

700 metrov pod zemljo postal oče

Soproga ujetega rudarja z malčico. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Esperanza – ime, ki nosi simbolni pomen: upanje. Tako je dal svoji novorojeni hčerki ime eden izmed čilskih rudarjev, ki so še vedno ujeti pod zemljo.

29-letni Ariel Ticona je svoji soprogi obljubil, da bo pri porodu poleg. Ko je izvedel, da jih iz rudnika ne bodo rešili dovolj zgodaj, je družino prosil, naj porod posnamejo. Posnetek mu bodo spustili pod zemljo po jašku, po katerem ujetim rudarjem spuščajo hrano in druge potrebščine.

Sprva sta starša dojenčici nameravala nadeti ime Carolina, vendar sta jo poimenovala Esperanza po kampu ob rudniku, v katerem bivajo svojci ujetih rudarjev.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Sreča za vse ujete
"Tehta nekoliko več kot tri kilograme, vse je v redu, čakamo, da ju odpustijo iz porodnišnice," je za BBC dejal Arielov oče Hector Ticona. Upa, da bo novica o rojstvu malčice razveselila vse ujete rudarje.

Nekateri naj bi bili zaradi počasnega reševanja že pošteno na koncu z živci. Poskušajo jih razbremeniti s stvarmi, kot je ogled nogometne tekme in vsakodnevna telovadba, vendar jih vse to zamoti le za kratek čas.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Pokvarjen sveder
Pri eni od naprav, s katero vrtajo rešilni jašek, je prišlo do okvare svedra, kar je še nekoliko upočasnilo reševalno akcijo, okvaro pa so zdaj že odpravili. Z drugo vrtalno napravo pa so včeraj privrtali do globine 283 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.