Šport
202 ogledov

Znani vsi polfinalisti

Nedim Remili Epa
Četverica evropskih reprezentanc v boju za kolajne.

Po Danski, ki je na današnji prvi četrtfinalni tekmi po izvajanju sedemmetrovk premagala Egipt, so se v polfinale moškega svetovnega prvenstva v Egiptu uvrstili še Francija, Španija in Švedska. Polfinalna para sta Danska - Španija in Francija - Švedska, obe tekmi bosta v petek, 29. januarja.

Danski rokometaši so si danes prvi izborili polfinalni nastop. Branilci naslova iz leta 2019 so po maratonskem boju in izvajanju sedemmetrovk premagali gostitelje turnirja z 39:38 (35:35, 34:34, 28:28, 16:13). Po rednem delu in dveh 10-minutnih podaljških ni bilo zmagovalca, zmagoviti gol pa je v zadnji seriji strelov s sedmih metrov dosegel Lasse Svan.

Pri Dancih je bil najbolj učinkovit Mikkel Hansen z desetimi goli, Svan, Magnus Jensen in Mathias Gidsel so dosegli po šest zadetkov. Pri Egipčanih je Yahia Omar dosegel enajst, Yehia Elderaa pa osem golov.

Jacob T. Holm SP četrtfinale Šport Drama: dvoboj Egipta in Danske odločen šele po sedemmetrovkah

Izbrance danskega selektorja Nikolaja Jacobsena v polfinalu čakajo Španci. Lanski evropski prvaki so z izjemno predstavo v prvem in rutinirano v drugem na kolena položili Norvežane in slavili z 31:26 (21:15).

Pri Špancih sta bila strelsko najbolj razpoložena Alex Dušebajev z osmimi in Ruben Marchan s šestimi goli, toliko golov je pri Norvežanih dosegel tudi Magnus Jondal.

Alex Dušebajev | Avtor: Epa Epa

Na francosko-madžarskem obračunu je uvodoma bolje kazalo našim vzhodnim sosedom, ki so povedli s 7:1, nato pa so šestkratni svetovni prvaki iz Francije strnili svoje vrste in načrtovano zmago s 35:32 dosegli šele v 10-minutnem podaljšku, potem ko se je tekma v rednem delu končala s 30:30. Pri galskih petelinih je bil najbolj učinkovit 38-letni krožni napadalec Michael Guigou s sedmimi, pri Madžarih pa krožni napadalec Bence Banhidi s šestimi goli.

Švedi so v deželo faraonov prišli brez številnih najboljših rokometašev, po zanesljivi zmagi nad Katarci s 35:23 (14:10) pa so se prebili med štiri. Najbolj zaslužna sta Lucas Pellas in Valter Chrintz, ki sta dosegla po osem golov. Za Katarce je Frankis Marzo dosegel pet zadetkov.

slovenija rokomet IHF odgovarja: Šport "Nihče drug ni imel težav, na igrišču so delovali zdravi"

Danes so bile na sporedu še tekme za 25., 27. in 29. mesto. Avstrija, ki jo vodi Slovenec Aleš Pajovič, je v tekmi za končno 25. mesto morala priznati premoč Tuniziji, ki je zmagala s 37:33 (19:16). Čile je bil v tekmi za 27. mesto boljši od Konga s 35:30 (18:13), Maroko pa je osvojil 29. mesto po zmagi nad Angolo po izvajanju sedemmetrovk s 30:29 (27:27, 13:14).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice