Šport
357 ogledov

Zmagovalec Gira iz leta 2017 odstopil

Tom Dumoulin
Rogličev veliki tekmec odstopil po začetku pete etape.

Eden glavnih osmoljencev letošnje kolesarske dirke po Italiji je Nizozemec Tom Dumoulin, zmagovalec leta 2017, ki je v sredo predčasno končal italijansko pentljo. Šest  kilometrov pred ciljem torkove 4. etape se je zapletel v padec, kljub bolečinam nato 5. etapo začel, a kasneje odstopil.

Zaradi padca si je kolesar ekipe Sunweb, lani drugi na Giru, z bolečinami in krvavim kolenom nabral več kot štiri minute zaostanka za vodilnim Slovencem Primožem Rogličem.

Tom Dumoulin Po padcu Šport Veliki Rogličev tekmec že obupal

"V sobi sem poizkusil na trenažnem kolesu in je šlo. Zato sem se podal na start. A kmalu sem v kolenu začutil grozno bolečino in moral sem odnehati. Morda bi se lahko pripeljal do cilja, a dirkati danes ne bi mogel. Poskusil sem, a ni šlo. Če ne bi vsaj poskusil, bi si to vseskozi očital. Mislim, da sem bil dobro pripravljen za tri tedne dirkanja," je po odstopu dejal Nizozemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice