Šport > Zimski športi
366 ogledov

Timi Zajc in Nika Prevc poletna prvaka

Timi Zajc Profimedia Timi Zajc.
Slovenski smučarski skakalci in skakalke so se pomerili na poletnem državnem prvenstvu.

Timi Zajc in Nika Prevc sta v Kranju pod Šmarjetno goro postala poletna državna prvaka v smučarskih skokih. Štiriindvajsetletni Zajc je za 2,3 točke ugnal Anžeta Laniška, tretje mesto pa je presenetljivo zasedel Žiga Jančar. Pri ženskah je Nika Prevc prepričljivo slavila pred Emo Klinec in Tino Erzar.

Zajc je pot do drugega naslova državnega prvaka (2017) tlakoval v prvi seriji, saj si je v njej nabral dovolj prednosti, da je zadržal nalet Laniška v drugi seriji. Na koncu je lanski svetovni prvak z velike skakalnice v Planici zbral 236,1 točke, Lanišek pa 2,3 manj. Tretje mesto je pripadlo članu SSK Ihan Jančarju, ki je osvojil 227,3 točke. V prvi seriji je bil 18-letni skakalec na drugem mestu, po drugem skoku pa je za sabo zadržal izkušenejša Žigo Jelarja (224,6) in Lovra Kosa (224,4).

"Po dolgem času sem spet državni prvak, nekaj let zapovrstjo mi ni uspelo, zato sem zelo vesel. Zaenkrat sem s formo kar zadovoljen. Že v Hinzenbachu sem pokazal, da je raven skokov dobra. Veselim se že zime," je v izjavi za RTV Slovenija dejal Zajc, ki je na vrhu poletnega DP nasledil zdaj že upokojenega Petra Prevca.

Ženska preizkušnja v oblačnem vremenu v Kranju ni bila tako tesna. Zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v minuli sezoni Nika Prevc je bila prepričljiva v obeh serijah in se podpisala pod prvi poletni naslov državne prvakinje. S skokoma, dolgima 104,5 in 105 m, je 19-letnica zbrala 275,2 točke, z 246,8 točke pa je drugo mesto osvojila Klinec. Tretje mesto je pripadlo Erzar, ki je za Klinec zaostala vsega 0,2 točke. Četrta je bila Nika Vodan, nekdaj Križnar (242), peta pa Jerica Jesenko (224,5).

"Zelo zadovoljna sem s prepričljivo zmago ter tudi s tem, da mi skoki uspevajo, četudi ne naredim vsega prav," je za RTV Slovenija po osvojenem naslovu dejala Nika Prevc.

Na mešani ekipni tekmi je zanesljivo zmagala prva ekipa SK Triglav Kranj (Maja Kovačič, Nejc Toporiš, Nika Prevc, Žiga Jelar) pred branilci naslova iz SSK Norica Žiri (Nika Vodan, Marcel Stržinar, Ema Klinec, Matic Jereb), bron je osvojila ekipa SSK Ilirija (Urša Vidmar, Rok Masle, Taja Košir, Lovro Kos).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice