Šport > Zimski športi
382 ogledov

Prevc in Jelar tik pod vrhom

Žiga Jelar Epa
Dva Slovenca med najboljšimi.

Na tekmi poletne velike nagrade smučarjev skakalcev v nemškem Hinterzartu je zmagal domačin Karl Geiger s skokoma 106 in 99 metrov. Drugi je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je zaostal le štiri desetnike točke. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na četrtem mestu, peti je bil Žiga Jelar.

Schlierenzauer je skočil 105 in 98,5 metra in mu je za zmago zmanjkalo pol točke, tretji je bil še en Nemec Richard Freitag s 103,5 in 97,5 metra dolgima skokoma.

Jelar (103,5/96,5 m) je bil po prvi seriji sedmi in je napredoval za dve mesti, še bolj pa je svojo uvrstitev popravil Prevc. Imel je 14. izhodišče prve serije s 100,5 metra, v drugi seriji pa je bil s skokom 101,5 metra najboljši in je prišel tik pod stopničke. V finalu sta bila le dva Slovenca, Rok Justin je z 31. mestom drugi nastop zgrešil za dve desetinki točke.

Peter Prevc Poletna nagrada Šport Slovenija na stopničkah

Skupno je po dveh tekmah poletne velike nagrade prvi Geiger s 140 točkami, drugi je Timi Zajc, zmagovalec prve tekme v Wisli, ki danes ni nastopil (100 točk), tretji pa Schlierenzauer s 86. Prevc je peti (76), Jelar pa 12. (45).

Tekmovanje se bo nadaljevalo v francoskem Courchevelu 10. avgusta.

Danes popoldne so v Hinterzartnu izvedli še tekmo mešanih ekip. Nika Križnar, Peter Prevc, Urša Bogataj in Jelar so zasedli tretje mesto. Zmagali so Nemci, drugi so bili Japonci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.