Šport > Zimski športi
28054 ogledov

Mazejeva izgubila dolgoletnega partnerja

Tina Maze v Soldnu Anže Furlan
Nekdanja slovenska smučarka je oznanila konec sodelovanja.

Slovenska kraljica belih strmin Tina Maze je z obširnega seznama pokroviteljev črtala južnokorejskega proizvajalca športne opreme Fila. "Hvala, Fila, za čudovito sodelovanje zadnjih nekaj let. Zdaj je čas, da gremo naprej," je zapisala Mazejeva.

Alpska smučarka v času aktivne kariere ni bila uspešna le na belih strminah, temveč se je zelo dobro znašla tudi v poslovnem svetu. Sodelovanje s Filo se je bržkone začelo leta 2016, saj je proizvajalca športne opreme omenila na sloviti tiskovni konferenci v Söldnu, kjer je oznanila konec profesionalne poti.

"Imam še veliko načrtov za prihodnost, med drugim sem začela sodelovati s Filo, želim posneti dokumentarni film o moji ekipi Team to aMaze, nadaljevala bom sodelovanje z Eurosportom," je takrat dejala Mazejeva.

35-letnica, ki je februarja rodila svojo prvorojenko, je smuči v kot postavila ob koncu sezone 2014/2015, dokončno pa se je poslovila s famoznim nastopom na mariborski Zlati lisici leta 2017, ki ga je zasenčil spor s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS), saj naj bi njena ekipa za nastop v reprezentančnem dresu zahtevala kar 90.000 evrov.

"Nepotrebno s strani smučarske zveze. SZS je podala nerodno in neverodostojno sporočilo za medije, ki je bilo podpisano s strani PR smučarske zveze. Napisane so bile velike laži," je za naš portal takrat komentiral Andrea Massi in napovedal, da bo pravico iskal na sodišču.

Mazejeva je kljub slovesu od belih strmin še vedno zelo spretna pri trženju svoje javne podobe. Na seznamu njenih pokroviteljev med drugimi ostajajo prestižne znamke, kot so Stöckli, Milka, Zlatarna Celje, BMW in Adria.

Komentarjev 4
  • Janez_53 12:28 06.julij 2018.

    Novinarčki, a razumete pomen besede "izgubiti"??? Pogodbo sta pač prekinila. Druga cvetka je pa "dolgoletni partner", kot je omenjeno v naslovu, v članku pa piše: "Sodelovanje s Filo se je bržkone začelo leta 2016"! To je pa res DOLGOLETNO SODELOVANJE!!!

  • Lavdan 08:38 05.julij 2018.

    "Dolgoletno sodelovanje".?

  • mirror 21:52 04.julij 2018.

    Spet provokativen naslov. Če novinar ne zna drugače kot s provokacijo pritegniti bralca, je slab novinar.

Sorodne novice