Šport > Zimski športi
1148 ogledov

Kranjec potrdil dobro formo z odlično prvo vožnjo

Žan Kranjec Epa
Kranjec se je kot četrti podal s starta ledeniškega veleslaloma v Söldnu ter potrdil dobro formo s četrtim mestom po prvi vožnji.

Potem ko so v soboto veleslalomsko tekmo izpeljale ženske, so na ledeniku Rettenbach danes prišli na vrsto še moški.

Uvodno tekmo 56. svetovnega pokala alpskih smučarjev, ki jo gosti Sölden, je odprl italijanski tekmovalec Luca De Aliprandini. Slovenski favorit Žan Kranjec pa je startal kot četrti. Drugi Slovenec Štefan Hadalin je nosil številko 27 in po prihodu v cilj zasedel 20. mesto, do konca prve vožnje pa so ga prehiteli še trije smučarji.

Pred Kranjcem sta se po progi pognala še Francoz Alexis Pinturault ter Švicar Loic Meillard. V cilju je tako pred nastopom Slovenca vodil Pinturault, lanski zmagovalec veleslalomskega seštevka, ki je verjetno pričakoval, da bo še nekaj časa ostal vodilni, a temu ni bilo tako.

Po prvem vmesnem času je bil sicer lanski zmagovalec kar štirih veleslalomov še miren, saj je Kranjec zaostajal 48 stotink, a je nato odlično opravil s strmino, kjer je Francozu ukradel štiri desetinke in zaostajal le še za sedem, pri tretjem merjenju vmesnega časa pa se je prvič pojavila zelena barva, ko je bil že 12 stotink hitrejši od Pinturaulta, prednost pa je do konca zrasla na tri desetinke.

Iz elitne sedmerice so bili na vrsti še trije smučarji, izmed katerih je Filip Zubčić zaostal za Kranjcem, a sta Slovenca nato prehitela aktualni svetovni prvak Mathieu Faivre, ki je bil od našega šampiona hitrejši za osem stotink, ter Marco Odermatt, ki je Kranjca prehitel za šest.

Izmed tekmovalcev prve jakostne skupine se je nato v sam vrh uspel prebiti le Gino Caviezel, ki se je vrinil med Kranjca in Pinturaulta, za našim smučarjem pa zaostaja 8 stotink.

Nato pa je vse presenetil Roland Leitinger, ki je s številko 19 za prav toliko stotink prehitel Faivreja in prevzel vodstvo.

Kranjec bo v drugi vožnji napadal svoje druge stopničke v Söldnu, kjer je bil pred dvema letoma tretji, leta 2016 pa je pristal tik pod stopničkami na četrtem mestu. Lani je bil na tekmovalnem uvodu v sezono na Tirolskem sedmi. Na stopničkah je bil v minuli zimi enkrat z drugim mestom na veleslalomu v Santa Caterini.

Druga vožnja se bo začela ob 13.30.

Komentarjev 2
  • porko2 11:09 24.oktober 2021.

    Toliko nakladanja, da na koncu ne veš vrstnega reda.

Sorodne novice