Šport > Zimski športi
1510 ogledov

Kasaiju se žal ni izšlo, napovedal je, kaj sledi

Noriaki Kasai Profimedia
Japonski skakalni superveteran Noriaki Kasai se kljub vsemu ne namerava predati.

Japonski smučarski skakalci so se pretekli konec tedna v Hakubi pomerili na poletnem državnem prvenstvu. Po koncu tekmovanja, ki ga je dobil dvakratni osvajalec velikega globusa Ryoyu Kobayashi, je reprezentančni trener Kento Sakuyama določil peterico za uvodne tekme nove sezone svetovnega pokala, začenši s prvima preizkušnjama 23. oziroma 24. novembra v norveškem Lillehammerju.

Na seznamu japonskih skakalcev je zmanjkalo prostora za 52-letnega Noriaki Kasaija, kar pomeni, da si bo legendarni skakalec poskušal vrnitev med elito izboriti na tekmah celinskega pokala.

Joniak Vsi obnemeli Šport Senzacija v Zakopanah, tega res ni nihče pričakoval

Kasai je državno prvenstvo končal na četrtem mestu, s čimer pa ni prepričal selektorja, ki je raje dal prednost mlajšim tekmovalcem. Po navedbah nekaterih medijev bi si Kasai zagotovil vstopnico za Lillehammer, če bi na sobotni tekmi ugnal vso konkurenco, a je zaostal skoraj 16 točk za zmagovalcem Kobayashijem.

Planica 2024, Noriaki Kasai | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Na seznamu glavnega trenerja japonske reprezentance so se znašli Ryoyu Kobayashi, Ren Nikaido, Junshiro Kobayashi, Keichi Sato in Naoki Nakamura. Ta skupina tekmovalcev bo Japonsko zastopala v svetovnem pokalu v zadnjih mesecih tekočega leta, poroča spletni portal Hochi.news.

Nikaido ter oba Kobayashija so se v ekipo uvrstili na podlagi rezultatov iz lanske sezone, Sato je selektorja prepričal na tekmah poletne velike nagrade, Nakamura pa je bil izbran po skrbni analizi trenutnega stanja v reprezentanci.

Po pričakovanjih bi moral priložnost dobiti Tomofumi Naito, državni prvak na srednji in dobitnik bronaste medalje na veliki napravi, a je Sakuyama dal prednost Nakamuri.

Najbolj je bil nad razpletom sobotne preizkušnje v Hakubi razočaran Kasai, a predaja pri njem, kot je to dobro znano, ne pride v poštev.

"Resnično si želim skakati v svetovnem pokalu, a žal se mi tokrat ni izšlo. Od zdaj naprej bom še bolj garal. Rad bi osvojil dovolj točk, da bi lahko nastopil na svetovnem prvenstvu," je povedal veteran.

SP v nordijskem smučanju bo na sporedu marca prihodnje leto v Trondheimu, Kasai pa prav tako načrtuje nastop na olimpijskih igrah leta 2026 v Milanu.

52-letni veteran se je v lanski sezoni po štirih letih vrnil na tekme svetovnega pokala. V karieri je zbral rekordnih 578 nastopov, prvega že daljnega leta 1988. Nedavno je dejal, da si želi skakati najmanj do svojega 60. leta.

Stefan Kraft Kaj?! Šport Kraft dobil nepričakovano zaušnico v domovini

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.