Šport > Zimski športi
22010 ogledov

Kraft dobil nepričakovano zaušnico v domovini

Stefan Kraft Profimedia
Najboljši skakalec pretekle sezone svetovnega pokala Stefan Kraft se je nadejal drugačnega razpleta.

Aktualni imetnik velikega kristalnega globusa v smučarskih skokih Stefan Kraft (31) ni skrival razočaranja nad razglasitvijo najboljšega avstrijskega športnika preteklega leta.

Izkušeni skakalec, ki je v lanski sezoni še tretjič slavil v skupnem seštevku svetovnega pokala, se je odpovedal udeležbi na zadnji postojanki poletne velike nagrade, da bi lahko osebno prisostvoval gala dogodku na Dunaju, kjer pa je na presenečenje mnogih znova ostal praznih rok.

Planica 2024, Robert Hrgota Želijo si ... Šport Hrgota razkril glavne cilje za prihajajočo sezono

Kraff je iskreno verjel, da je naposled napočil njegov trenutek, potem ko je v lanski sezoni še tretjič osvojil veliki globus in 13 zmagam dodal še naslov svetovnega prvaka v smučarskih poletih.

Med vrhunce njegove sezone prištevamo še naslov svetovnega podprvaka v moštveni konkurenci ter zmago v seštevku Raw Air, drugo mesto v razvrstitvi letalcev ter tretje v seštevku novoletne turneje.

Ema Klinec Smučarski skoki Šport Ema Klinec: "O konkretnih razlogih za menjavo ne bi"

"Mislim, da imam zelo lepe možnosti. Tudi če bom samo med najboljšimi tremi, želim biti tam. To je edinstvenga priložnost," je povedal Avstrijec, ki je leta 2017 v glasovanju zaostal samo za rojakom Marcelom Hirscherjem (alpski smučar), tri leta kasneje pa za Dominicom Thiemom (tenisač) in Davidom Alabo (nogometaš).

"Osebno bi glasoval zase," je brez lažne skromnosti dejal Kraft. "To mi še manjka v moji karieri. Upam, da se mi izide," je dodal.

Stefan Kraft | Avtor: Profimedia Profimedia

A se mu ni. Priznanje za najboljšega avstrijskega športnika leta je prejel kajtar Valentin Bontus, olimpijski prvak iz Pariza, kjer je v finalu ugnal Slovenca Tonija Vodiška.

"Upal sem, da bom postal avstrijski športnik leta, vendar ne želim preveč razmišljati o tem. Svojo nalogo sem opravil. Bolj bi me jezilo, če ne bi pristal s telemarkom in bi osvojil četrto mesto. Razočaranje je minilo v pol ure," je povedal Avstrijec.

Harri Olli Šport Nekdanja velesila tone vse globlje: "Naši skoki nikogar več ne zanimajo"

"Vseeno sem upal na zmago, ker sem imel izjemno zimo. Glasovanje ni dosledno, kriterij se iz leta v leto spreminja, kar je malo nadležno. A nikakor nočem omadeževati dosežka Bontusa ali kogarkoli drugega. Čestitam mu. Ob razglasitvi pa je bilo prisotno razočaranje."

"Dobri rezultati avstrijskih zimskih športnikov so postali pričakovani in samoumevni, javnost je tega že vajena, zato dosežki športnikov, ki niso v središču pozornosti, hitro privabijo zanimanje," je povedal Krat in se ozrl proti prihajajoči sezoni.

"Poletje je bilo zelo uspešno, fizično se počutim odlično in ne čutim nobenih bolečin. Uspel sem zadržati dobro formo in napolniti baterije, v novi sezoni bi bil rad spet na vrhu," je dejal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.