Šport > Zimski športi
146 ogledov

Hrgota o Lanišku: "Morda je manjkala pika na i"

Anže Lanišek Epa
Robert Hrgota je bil zadovoljen z uvodom v novoletno turnejo.

Glavni trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Robi Hrgota, ki na znameniti novoletni turneji štirih skakalnic prvič na čelu vodi skakalce, je bil s slovenskim izkupičkom na torkovi uvodni tekmi v Oberstdorfu zadovoljen. "Morda je manjkala pika na i," je dodal trener po petih slovenskih uvrstitvah v najboljšo dvajseterico.

Prvo tekmo 69. turneje je dobil domačin Karl Geiger, glavna favorita, najboljša v svetovnem pokalu nosilec rumene majice Norvežan Halvor Egner Granerud in Nemec Markus Eisenbichler sta končala na četrtem oziroma petem mestu.

Anže Lanišek Turneja Šport Dva Slovenca v deseterici, kar pet med 20

Po uspešnem finalnem skoku je bil blizu vrhunske uvrstitve tudi najboljši Slovenec Anže Lanišek, a je ključne točke izgubil po slabšem doskoku. Ne glede na to je bil deveti, Žiga Jelar deseti.

Domen Prevc je uvodno postojanko končal na 12. mestu, Peter Prevc je bil 17., Cene Prevc pa 19. Brez točk je ostal Bor Pavlovčič s 33. mestom.

Anže Lanišek | Avtor: Epa Anže Lanišek je dosegel drugo daljavo prve serije, a ob pristanku podrsal po tleh. Epa

"Za nami je uspešen dan. Morda je manjkala pika na i, ta vožnja v izteku je Anžetu odnesla vrhunsko uvrstitev, a tudi deveto mesto je kar zelo, zelo soliden, dober rezultat," je o svojem prvem adutu dejal Hrgota.

"Odličen je bil tudi Žiga. Po težavah v kvalifikacijah je bil danes deseti, Domen 12. Skratka, pet fantov smo imeli med 19. Zdi se mi, da so pokazali zelo, zelo solidne skoke. Morda je imel v prvi seriji kdo še malo težav, morda si je naložil dodatno breme, a na koncu mislim, da smo z izkupičkom lahko zadovoljni," je dodal glavni trener.

Skakalci se selijo v Garmisch-Partenkirchen, kjer bo druga tekma nemško-avstrijske turneje na prvi dan leta 2021. Še prej jih v četrtek, 31. decembra, čakajo kvalifikacije ob 14. uri. Nato sledita še dve tekmi v Avstriji - v Innsbrucku (3. januar) in Bischofshofnu (6.), ko bo znan naslednik Poljaka Dawida Kubackega.

"V Garmisch gremo lahko mirni in res se že veselim novih tekem," je še dejal Hrgota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice